Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 19 Iul 2015 | 21834 vizualizari

 

Sunt foarte gustoase şi săţioase!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi medii
  • 6 ouă
  • 250 g brânză telemea
  • 1 legătură pătrunjel
  • 200 g pesmet
  • 100 g făină
  • sare
  • piper 
  • 200 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea:

Spălăm cartofii şi îi punem la fiert în apă cu sare.

Răzuim brânza pe răzătoarea cea mare.

Când au fiert cartofii îi scurgem de apă şi îi lasăm la răcit.

Răzuim cartofii de asemenea  pe răzătoarea cea mare, apoi adaugăm brânza, 3 ouă, pătrunjelul tocat mărunt, sarea şi piperul după gust.

Amestecăm până obţinem un aluat omogen.

Separat punem pe o farfurie făina iar pe altă farfurie pesmetul.

Într-un bol batem restul de 3 ouă.

Modelăm cu mâna biluţe din compoziţia de mai sus, pe care apoi le trecem prin făină, ou bătut şi în final prin pesmet.

Încingem uleiul şi prăjm crochetele.

Scoatem crochetele pe un şervet absorbant, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Atenţie la sare, deoarece brânza telemea este sărată! Trebuie să avem grijă să nu punem prea multă sare în compoziţie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu branza