Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 19 Iul 2015 | 10409 vizualizari

 

Sunt foarte gustoase şi săţioase!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi medii
  • 6 ouă
  • 250 g brânză telemea
  • 1 legătură pătrunjel
  • 200 g pesmet
  • 100 g făină
  • sare
  • piper 
  • 200 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea:

Spălăm cartofii şi îi punem la fiert în apă cu sare.


Răzuim brânza pe răzătoarea cea mare.


Când au fiert cartofii îi scurgem de apă şi îi lasăm la răcit.


Răzuim cartofii de asemenea pe răzătoarea cea mare, apoi adaugăm brânza, 3 ouă, pătrunjelul tocat mărunt, sarea şi piperul după gust.


Amestecăm până obţinem un aluat omogen.


Separat punem pe o farfurie făina iar pe altă farfurie pesmetul.


Într-un bol batem restul de 3 ouă.


Modelăm cu mâna biluţe din compoziţia de mai sus, pe care apoi le trecem prin făină, ou bătut şi în final prin pesmet.


Încingem uleiul şi prăjm crochetele.


Scoatem crochetele pe un şervet absorbant, pentru a absorbi surplusul de ulei.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Atenţie la sare, deoarece brânza telemea este sărată! Trebuie să avem grijă să nu punem prea multă sare în compoziţie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

botcrina 1

20.07.2015, 07:52

Multumesc Ira!

botcrina 1

20.07.2015, 07:52

Multumesc Motan!

Rocsi 1

20.07.2015, 13:55

Ce faine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Pasta de branza cu telina