Placinta taraneasca cu carne de porc

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2015 | 5143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 100 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 600 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3,5 g drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 600 g carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ketcup(eu am avut facut de mine)
  • 3 oua
  • 1 lingurita cimbru
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • faina pentru tapetat forma
  • ulei pentru uns forma
  • 1 galbenus pentru uns placinta
  • 1 lingura de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu carne de porc:

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus.
Cand programul de framantat s-a terminat scoatem aluatul din cuva si il punem intr-un vas si-l mai framanatam cu mana circa 5-6 minute, dupa care il acoperim cu un prosop si il dam la cald pentru circa 45 min.In acest timp ne ocupam de umplutura... Dam carnea prin masina de tocat.

Curatam ceapa,o taiem  marunt si o calim in 2 linguri de ulei timp de 2 minute.
Adaugam carnea tocata  si condimentam cu sare si piper.
Amestecam bine si lasam la foc potrivit pana carnea isi schimba culoarea.
Adaugam cimbrul, boiaua si ketcup-ul. Amestecam si mai lasam pe foc inca 10-15 min.
Tragem de pe foc tigaia si lasam la racit. Separat spargem ouale, le batem bine si le adaugam peste amestecul de carne racit. Amestecam.

Punem  aluatul pe masa de lucru infainata si il intindem cu ajutorul sucitorului intr-o foaie  mai groasa.
Ungem o tava (eu am folosit o tava ovala de ceramica 30/22) cu ulei si o tapetam cu faina si apoi asezam aluatul astfel incat acesta sa cada pe marginile tavii.
Turnam umplutura in vas si nivelam. Acoperim cu aluatul de pe marginile tavii. Amestecam galbenusul cu o lingura de lapte si ungem placinta.Preincalzim cuptorul.

Dam la cuptor, la 180 grade, pentru circa 40-45 minute, pana cand placinta este frumos rumenita. Lasam sa se racoreasca circa 15 minute dupa care putem servi.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

anca_rm 1

14.05.2015, 12:21

hmmm ce frumoasa placinta

Cris2711 1

14.05.2015, 12:26

o dlagutza ce esti ,ne-ai adus papa bun

mirela0911 1

14.05.2015, 12:27

Asta e buna rau!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv foi de placinta cu branza la cuptor