Budinca de cartofi cu carnati

de Merisor in Porc, 13 Apr 2014 | 17564 vizualizari

 

Foarte buna si satioasa si merge de minune cu muraturi!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1,5 l apa
  • 350 gr carnati (Radic Star)
  • 1 ceapa rosie mare
  • 100 ml ulei
  • 3 oua
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura lapte
  • busuioc
  • oregano
  • 1 lingura sare
  • 5 catei usturoi
  • 50 gr cascaval afumat Delaco
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu carnati:

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare.

Ii lasam doar pana cand incep sa sa patrunda putin, apoi scurgem apa si ii lasam intr-o sita sa se raceasca putin.

Taiem ceapa julien, iar carnatii rondele.

Punem intr-o tigaie uleiul la incins, adaugam carnatii si ceapa si le calim usor pe toate partile.

Rasturmam carnatii si ceapa, impreuna cu uleiul in care le-am calit, intr-o tava, asezam si cartofii si ii amestecam usor sa se unga si ei putin.

Curatam usturoiul, il tocam marunt si il amestecam printre cartofi.

Presaram deasupra ingredientelor busuioc maruntit, oregano si patrunjelul tocat marunt.

Sare nu va fi nevoie sa mai punem, deoarece sunt carnatii suficient de sarati si de asemeni cartofii.

Batem cele trei oua cu mustarul si le diluam cu putin lapte.

Imprastiem ouale batute deasupra ingredientelor din tava si dam tava la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.

Dupa expirarea timpului, radem cascaval deasupra si mai lasam tava in cuptor cu focul stins, pentru a se topi cascavalul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

ieri la 15:15

Prajitura de post cu mere

de Caty 2

ieri la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

Reteta de mancare de post din cuburi de soia

de Caty 2

pe 21.11 la 15:58

TOP
utilizatori

oanapl

2391 puncte

Rocsi

1947 puncte

mirela0911

1318 puncte

Catalina L

1295 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca la ceaun