Budinca de cartofi cu carnati

de merisor in Porc, 13 Apr 2014 | 11112 vizualizari

 

Foarte buna si satioasa si merge de minune cu muraturi!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1,5 l apa
  • 350 gr carnati (Radic Star)
  • 1 ceapa rosie mare
  • 100 ml ulei
  • 3 oua
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura lapte
  • busuioc
  • oregano
  • 1 lingura sare
  • 5 catei usturoi
  • 50 gr cascaval afumat Delaco
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu carnati:

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare.


Ii lasam doar pana cand incep sa sa patrunda putin, apoi scurgem apa si ii lasam intr-o sita sa se raceasca putin.


Taiem ceapa julien, iar carnatii rondele.


Punem intr-o tigaie uleiul la incins, adaugam carnatii si ceapa si le calim usor pe toate partile.


Rasturmam carnatii si ceapa, impreuna cu uleiul in care le-am calit, intr-o tava, asezam si cartofii si ii amestecam usor sa se unga si ei putin.


Curatam usturoiul, il tocam marunt si il amestecam printre cartofi.


Presaram deasupra ingredientelor busuioc maruntit, oregano si patrunjelul tocat marunt.


Sare nu va fi nevoie sa mai punem, deoarece sunt carnatii suficient de sarati si de asemeni cartofii.


Batem cele trei oua cu mustarul si le diluam cu putin lapte.


Imprastiem ouale batute deasupra ingredientelor din tava si dam tava la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.


Dupa expirarea timpului, radem cascaval deasupra si mai lasam tava in cuptor cu focul stins, pentru a se topi cascavalul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

merisor 1

15.04.2014, 18:18

Multumesc, dragilor!

Ubulika 1

16.04.2014, 09:06

DIANA B 1

31.07.2015, 07:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Fricandou rulat in aluat