Budinca de cartofi cu carne

de sandytza in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2009 | 26544 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 1 rosie
  • 300 gr carne tocata de curcan
  • 500 gr cartofi curatati
  • 1 lingura smantana
  • 3 oua
  • sare, piper, oregano
  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu carne:

Se taie cartofii deja curatati ,bucatele, si se pun la fiert cu un pic de sare.

Separat intr-o igaie se pune o lingura de unt , cand s-a topit se adauga ceapa taiata bucatele si ardeiul la fel ,taiat bucatele.

Cand ceapa si ardeiul s-au calit , se adauga carnea tocata si rosia curatata de pielita si taiata bucatele.


Se amesteca bine pana cand carnea incepe sa isi schimbe culoarea iar rosiie abia se mai vad. Se adauga sare,piper si oregano si se pune deoparte pana se prepara cartofii.


Cartofii cand s-au fiert , se iau de pe foc si se arunca apa de pe ei. Se freaca bine pana nu raman bucati de cartofi si se adauga doua oua , amestecand continu.


Asamblarea

Intr-o tava se pune un pic de ulei (eu nu am pus pentru ca am pus o folie de teflon ) si se pune jumatate din compozitia de cartofi . Se intind bine uniform ,peste care se pune jumatate din compozitia de carne. Peste carne se pune iar cartofii ramasi si se termina cu ultimulstrat de carne .


Intr-un pahar se amesteca bine o lingura de smantana cu un ou si se toarna uniform in tava peste ultimul strat de carne.


Se pune un ultim strat de cascaval razalit si se baga la cuptor 200 grade 30 minute.
































 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

sandytza 1

05.10.2009, 23:00

Ma bucur ca v-au placut sincer . Eu o fac foarte des

madi_marin 1

05.04.2010, 18:08

imi place foarte mult cum a iesit si de gustoasa cred ca nu mai incape vorba...

Mari_27 1

13.12.2014, 17:40

Foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinta boiereasca