Budinca de cartofi cu carne

de sandytza in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2009 | 37351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 1 rosie
  • 300 gr carne tocata de curcan
  • 500 gr cartofi curatati
  • 1 lingura smantana
  • 3 oua
  • sare, piper, oregano
  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu carne:

Se taie cartofii deja curatati ,bucatele, si se pun la fiert cu un pic de sare.
Separat intr-o igaie se pune o lingura de unt , cand s-a topit se adauga ceapa taiata bucatele si ardeiul la fel ,taiat bucatele.
Cand ceapa si ardeiul s-au calit , se adauga carnea tocata si rosia curatata de pielita si taiata bucatele.
Se amesteca bine pana cand carnea incepe sa isi schimbe culoarea iar rosiie abia se mai vad. Se adauga sare,piper si oregano si se pune deoparte pana se prepara cartofii.
Cartofii cand s-au fiert , se iau de pe foc si se arunca apa de pe ei. Se freaca bine pana nu raman bucati de cartofi si se adauga doua oua , amestecand continu.
Asamblarea
Intr-o tava se pune un pic de ulei (eu nu am pus pentru ca am pus o folie de teflon ) si se pune jumatate din compozitia de cartofi . Se intind bine uniform ,peste care se pune jumatate din compozitia de carne. Peste carne se pune iar cartofii ramasi si se termina cu ultimulstrat de carne .
Intr-un pahar se amesteca bine o lingura de smantana cu un ou si se toarna uniform in tava peste ultimul strat de carne.
Se pune un ultim strat de cascaval razalit si se baga la cuptor 200 grade 30 minute.


Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (15)

sandytza 1

05.10.2009, 23:00

Ma bucur ca v-au placut sincer . Eu o fac foarte des

madi_marin 1

05.04.2010, 18:08

imi place foarte mult cum a iesit si de gustoasa cred ca nu mai incape vorba...

Mari_27 1

13.12.2014, 17:40

Foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii libaneze cu chimen