Budinca de cartofi cu ficat de pui

de merisor in Ficat, 21 Aug 2013 | 3266 vizualizari

 

Puteam sa fac separat un piure de cartofi si niste ficat de pui cu sos, dar am ales aceasta varianta pentru a imbina toate ingredientele la cuptor unde mi se pare ca se obtine un gust aparte.
Multumesc, Madi Marin, pentru ideea de a fierbe ficatul de pui inainte de a-l introduce la cuptor!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg cartofi
  • 1 kg ficat de pui
  • 1 capatana usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • 8 rosii
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1/2 legatura patrunjel
  • busuioc
  • cimbru
  • boia de ardei iute
  • sare
  • apa
  • piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu ficat de pui:

Mai intai pregatim ficatul.


Il curatam si spalam, apoi ilpunem la fiert in apa cat sa il acopere cu putina sare.


Lasam sa fiarba doar pana isi schimba culoarea, putin dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi scurgem apa si il spalam bine cu apa rece.


Punem ulei de masline intr-o tava si asezam ficatul de pui.


Condimentam cu sare, piper, cimbru si boia de ardei iute si dam tava la cuptor pentru 30 minute la 175 grade.


Intre timp pregatim cartofii.


Ii curatam de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare.


Curatam usturoiul si il presam.


Cand s-au fiert cartofii, ii pasam ca pentru piure impreuna cu untul, adaugam usturoiul pisat, busuioc uscat si maruntit si ketchup-ul.


Omogenizam bine si mai diluam cu putina apa in care au fiert cartofii, apoi rasturnam totul peste ficatul din tava.


Dam la cuptor, la foc mai mic, 10-15 minute, pana se imbina aromele, ornata cu rosii si patrunjel tocat.


Iese o budinca foarte buna care se poate servi alaturi de muraturi de sezon.

 

TIPS-URI

1

Se poate rade si cascaval deasupra.

2

Ficatul este recomandat sa se fiarba putin inainte pentru a nu se sfarama in timpul prepararii la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Aurelia 07_07 1

25.08.2013, 12:40

Arata super

Raluca57 1

06.09.2013, 21:30

Am pregatit azi budinca si ne-a placut foarte mult. Este o combinatie interesanta de arome. Foarte buna!!!!

merisor 1

06.09.2013, 22:21

Raluca, ma bucur ca v-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi cu peste afumat