Budinca de cartofi cu peste afumat

de Sim0na in Peste, 10 Mai 2015 | 6896 vizualizari

 

sursa: http://www.enjoy-dessert.com/2013/01/placinta-cu-cartofi-si-somon-afumat.html

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 1 bucata macrou afumat
  • 120 g cascaval ras
  • 5 oua fazan (sau 2-3 oua gaina)
  • 5 linguri pline smantana grasa
  • sare
  • ardei iute macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu peste afumat:

Cartofii i-am curatat si taiat felii, apoi i-am pus la fiert in apa cu sare pentru cca 10 minute.

Cand au fost gata i-am scurs si i-am lasat putin sa se racoreasca. Intr-un castron am batut ouale cu putin sare si ardeiul macinat, apoi am adaugat smantana, si am amestecat cu o furculita.

Macroul l-am curatat de piele si de oase si l-am taiat bucati. Am uns cu unt un vas de yena, apoi am pus un strat de cartofi, jumatate din cantitatea de peste, am presarat cascaval ras, si cateva linguri din amestecul de ou cu smantana; si am continuat pana am terminat ingredientele, ultimul strat a fost de cartofi, peste care am presarat cascaval si am turnat restul de smantana cu ou. Am dat vasul la cuptorul preincalzit pentru cca 35 minute, am scos vasul din cuptor si am lasat sa se racoreasca putin.

Am servit cu salata de conopida si ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu peste afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de rucolla cu peste afumat