Budinca de casa

de susu in Dulciuri, 26 Iul 2011 | 11373 vizualizari

 

Cred ca multi dintre voi au servit un astfel de desert, mai ales pe vremea cand eram copil si aveam pofta de ceva dulce aceste ingrediente se gaseau mereu prin frigider. Se serveste mai degraba rece, a doua zi.

 

INGREDIENTE

  •   5 oua mari la temperatura camerei
  • 1/3 l lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • Putina coaja de lamaie
  • ½ kg branza de oaie din aceea mai veche
  • Zahar vanilat
  • ½ paine veche
  • Esente facultativ  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de casa:

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu laptele, esentele, coaja de citrice si zaharul. Se adauga branza faramitata sau rasa si painea faramata. Se lasa la inmuiat si se omogenizeaza bine. La sfarsit punem albusurile si amestecam usor. Tapetam un vas si punem compozitia dupa care dam la cuptor pana se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea si pentru a nu se lasa budinca dupa ce ati inchis focul lasati-o sa se raceasca cu usa intredeschisa.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

26.07.2011, 19:31

nu am mancat niciodata dar trebuie sa fie buna

divainbucatarie 1

27.07.2011, 08:49

adry88 1

12.08.2011, 10:50

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris