Cuib de viespi

de simo_brkic in Dulciuri, 22 Oct 2012 | 3423 vizualizari

 

In seara asta,hoinarind pe facebook,ca de obicei,am dat de ceva bun.Mmmmmm de fapt bun e putin zis!Mi au iesit instantaneu balele =)) :D la gura.Imi aminteste de casa...de Romania :) Am fugit repede sa mi iau drojdie si faina ,ca cea din camara nu mi ajungea,si uitati ce a iesit!Usor de facut cum nu am crezut .Am adaptat putin ingredientele cum am vazut eu ca imi iese compozitia.Pofta Buna!!

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie
  • 4 galbenusuri ou
  • 50 ulei
  • 1 ling zahar
  • putina sare
  • 200 ml lapte caldut
  • 150 unt
  • 50 zahar pudra
  • 125 lapte
  • 120 zahar tos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Mai intai amestecam faina cu galbenusurile, zaharul, sarea si uleiul. Apoi adaugam laptele caldut cu drojdia (amestecate) si incepem sa framantam. Odata ce compozitia nu mai lipeste si este framantata bine o lasam intr-un vas acoperit cateva ore.


Intre timp pregatim crema mixand untul cu zaharul pudra.


Cand aluatul e dospit il impartim in doua parti si intindem din o parte foaie pe care punem jumatate din crema de unt si apoi facem rulada si taiem cam 4 bucati. Din cea de a doua parte se face la fel. Formele obtinute se mai lasa in tava inca jumatate de ora si apoi bagam la cuptor la 160 de grade timp de 20 de minute, dupa care scoatem si ungem cu siropul din laptele si zaharul ramas.(120 zahar tos si 125 lapte)


Bagam inapoi la cuptor cam alte 20 de minute.

 

TIPS-URI

1

Ca sa fim siguri ca ies bine crescuti lasam aluatul la dospit pana devine aproape triplu

2

In tava ii punem la distanta unul de altul,cam 2 cm,pentru ca or sa creasca

3

Putem pune si nuca sau vanilie,scortisoara..fiecare dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

simo_brkic 1

24.10.2012, 15:24

multumesc :* Anna-46 o sa vezi ca or sa ti iasa cu siguranta!

simo_brkic 1

24.10.2012, 15:26

Elena stai departe?

Dana_Retetegg 1

24.11.2012, 18:14

Super arata, imi amintesc de copilarie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi cu nuca si scortisoara