Pachetele cu urda si stafide

de mirela0911 in Dulciuri, 2 Sep 2015 | 966 vizualizari

 

Am primit o urda tare buna si m-am gandit sa fac aceste pachetele, foarte bune langa o cafeluta sau gustare la servici!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 1 kg faina
  • un praf de sare
  • 40 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 2-3 lg zahar
  • 60 g unt
  • 2-3 lg ulei
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 600 g urda
  • 1 ou
  • 4-5 lg iaurt gras
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide

Pt. uns:

  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu urda si stafide:

Aluatul: Se pregateste maiaua cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca toate apoi se lasa sa creasca.


Intr-un bol incapator se cerne faina, se adauga sarea, cele doua oua batute bine, untul topit, uleiul si coaja de lamaie. Se toarna maiaua, apoi in acelasi vas se pune laptele si zaharul, se incalzeste putin cat sa se topeasca acesta apoi se toarna peste faina. Se amesteca ingredientele bine, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta aluatul. Daca mai este necesar se mai adauga lapte caldut.


Se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios care se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.


Umplutura: Urda se zdrobeste cu ajutorul unei furculite, se adauga iaurtul gras, oul, zaharul, zaharul vanilat si stafidele. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se obtine o compozitie mai moale.


Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde pe masa de lucru in foaie dreptunghiulara si cu o grosime de cca 2-3 mm. Se taie aluatul in patratele de dimensiuni 10x10. Se ia din umplutura cate o lingura si se aseaza pe mijlocul fiecarui patratel. Se indoaie colturile opuse si se unesc pe mijloc. Se ung deasupra cu oul batut bine cu un plic de zahar vanilat, se lasa aproximativ 15 minute sa mai creasca dupa care se dau la cuptor la 180 de grade pt cca 35-40 minute. Cand sunt rumene si frumoase sunt gata. La fel se procedeaza si cu restul aluatului.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de lapte din aluat difera in functie de calitatea fainii.

2

La umplutura, se poate adauga putin lapte pentru a mai inmuia urda.

3

Se poate inlocui urda cu branza dulce de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu urda si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mirela0911 1

03.09.2015, 13:05

Va multumesc!

Catalina L 1

03.09.2015, 22:37

ce idee buna...la favorite cu ea

Andra_Constantinescu 1

03.09.2015, 22:51

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca exact ca la mama acasa