Galatopita (placinta cu lapte)

de Doralinda in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 7019 vizualizari

 

Traducerea e cam ......ciudata, dar gustul....minunat! Inca o reteta binecunoscuta in Grecia!

 

INGREDIENTE

  • 8-9 foi de placinta gen baclava
  • 115 gr unt
  • jumatate lingurita scortisoara
  • 4 oua
  • 280 gr zahar
  • 960 ml lapte caldut
  • 2 linguri amidon de porumb (cornflower)
  • un pliculet vanile
  • zahar pudra si scortisoara ptr decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galatopita (placinta cu lapte):

Ungem o tava cu diametru 35cm, cu unt, apoi luam cate o foiae de placinta si o strangem ca si cum facem un evantai pe lung si punem in tava incepand cu marginile si continuand spre interior.


Apoi ungem cu untul topit bine ca sa acopere toate foile si sa patrunda si intre, apoi presaram scortisoara.


Dam la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 25 min, pana devin aurii.


Intre timp pregatim crema: batem ouale cu zaharul, apoi adaugam cate putin din laptele caldut, vanilia si amidonul care in prealabil l-am dizolvat in putin lapte rece.


Cand s-au copt foile, scoatem tava din cuptor si punem cu un polonic crema peste, asigurandu-ne ca a patruns destul de bine si printre foi. Dam iar la cuptorul oreincalzit la 180C ptr cca 25-30 min, de fapt pana s-a intarit crema.


Placinta se serveste fierbinte cu zahar pudra si scortisoara presarata.

 

TIPS-URI

1

Daca va ramane placinta, o puteti puneti la frigider si cand vreti sa serviti, o incalziti putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galatopita (placinta cu lapte)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Doralinda 1

19.12.2013, 15:04

Bya

Raluca57 1

13.03.2014, 14:30

Mi-a iesit dementiala!!! Este buna si rece, este aratoasa, este spornica, este periculos de buna!!!! Sugestie: alegeti tava si dimensiunea pliului astfel incat sa ramana minim 1,5cm din foi deasupra cremei (adica sa ramana rumenite si crocante). Multumesc, Raluca.

Doralinda 1

13.03.2014, 15:38

Ma bucur nespus Raluca ca ti-a iesit buna!!! Si mie imi place si rece! Iti multumesc ptr incredere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert galatopita