Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise

de Rux in Dulciuri, 17 Ian 2016 | 890 vizualizari

 

Daca va plac prajiturile cu branza dulce si umplutura de stafide sau alte fructe uscate va recomand aceasta reteta delicioasa! Combinatia de branza dulce si fructe uscate dulci- acrisoare este grozava!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce cremoasa
  • 5 oua
  • 5 linguri pline de iaurt grecesc( 10%)
  • 250 gr. zahar pudra
  • vanilie
  • 9 linguri gris
  • 3 linguri amidon
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de praf de copt stins cu putina zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • o mana de stafide aurii
  • o mana de agrise uscate(sau merisoare)
  • zmeura congelata( sau bobite de rodie) pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise:

Galbenusurile se amesteca cu iaurtul, zaharul si vanilia, cu coaja de lamaie, apoi cu branza dulce, grisul in ploaie,  amidonul si praful de copt. Vom pune si stafidele si agrisele.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga prin invaluire, usor, in compozitie.

Se unge tava cu unt si se adauga aluatul. Se coace prajitura pana devine ferma si se rumeneste usor la 180 de grade.

Se raceste si se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se orneaza dupa inspiratie.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise-0
Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise-1
Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise-2
Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise-3
Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise-4

COMENTARII (45)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

14.02.2016, 12:48

Ce prajitura apetisanta!

Rux

Rux 1

31.03.2016, 00:03

Multumesc!

dantes

dantes 1

04.08.2016, 07:16

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!