Tort diplomat

de MIUTA in Dulciuri, 26 Dec 2010 | 4999 vizualizari

 

Ieri, in data de 25 Decembrie, a fost ziua sotului meu si in ajunul de Craciun i-am pregatit un tort gustos.

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 2 pl.zahar vanilat
  • 5 linguri faina

CREMA

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 kg frisca Hulala
  • 300 ml lapte
  • 3 buc.portocale
  • un compot ananas 
  • 40 g gelatina
  • 400 ml frisca Hulala pt.ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Tortul l-am inceput cu o seara inainte deoarece trebuie sa stea la frigider 12 ore.Am facut crema in felul urmator:am pus gelatina la dizolvat in 100ml lapte.Am amestecat galbenusurile intr-o cratita pe baie de aburi impreuna cu zaharul si laptele ramas(200ml).Se amesteca incontinuu pana se ingroasa ca o ciulama.Se ia de pe foc si se amesteca crema calduta cu gelatina dizolvata.Eu am amestecat cu mixerul sa se combine ingredientele bine.Se bat albusurile spuma tare.Se bate in alt vas si frisca.Portocalele se taie cubulete si se pune intr-o strecuratoare.Ananasul se taie si el cubulete si se pune in alta strecuratoare.Cand crema s-a racit se amesteca cu o lingura de lemn usor cu albusurile,frisca si fructele taiate cubulete.Am pus intr-o tava o folie de celofan am imbracat si marginile tavii,am turnat compozitia acolo si am pus la frigider pana a doua zi


.A doua zi am facut blatul din 5 albuse batute separat cu 5 linguri de zahar.Am amestecat cu galbenusurile si la sfarsit am pus cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.Am copt blatul 20 min.la foc mediu.Cand s-a racit blatul am pus deasupra crema din frigider.Am imbracat tortul in frisca si l-am decorat cu ornamente comandate special de la o firma din Tg.Mures.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

kamy 1

27.12.2010, 19:26

LA MULTI ANI SOTULE!!!! sanatate si tote cele bune tortul 5f

ionix 1

28.12.2010, 16:32

suuuperb... de poveste

Gurmanzii 1

29.12.2010, 18:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta