Budinca de cozonac

de Sim0na in Dulciuri, 10 Mai 2015 | 995 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o jumatate cozonac maricel
  • 5 oua
  • 300 ml frisca dulce
  • 500 ml lapte dulce
  • 150 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • sare
  • stafide
  • agrise
  • ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Cozonacul l-am taiat felii, apoi am eliminat marginile si am taiat bucati de cca 2-4 cm pe care le-am pus intr-un vas de ceramica. Peste bucatile de cozonac am adaugat stafide si agrise. Laptele, frisca, zaharul si un praf de sare le-am pus intr-un vas, la foc mic, amestecand mereu pana zaharul s-a topit iar amestecul s-a incalzit foarte putin. Am oprit focul si am pus esenta de vanilie. Ouale le-am amestecat cu un tel, apoi am adaugat amestecul de lapte, omogenizand totul. Peste bucatile de cozonac am pus lichidul si am lasat putin sa se absoarba.


Cu o lingura am apasat usor peste toate bucatile de cozonac, apoi am pus bucati de ciocolata si am dat vasul la cuptorul preincalzit la 170 C pentru 45 de minute. Cand a fost gata am scos vasul de cuptor si am lasat budinca sa se raceasca.


Absolut delicios a fost!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:28

ella 87 1

18.12.2015, 23:51

Acum am scos-o d la cuptor si nu mia iesit sa lasat si nu sa inchegat

Sim0na 1

20.12.2015, 17:22

Ela, ai respectat cantitățile?! Este imposibil sa nu iasă, ouăle vor lega compoziția, iar bucatile de cozonac vor absorbi tot lichidul. Cozonacul a fost facut în casa sau cumpărat? Posibil ca cel cumpărat sa absoarbă mai puțin lichid... Cum s-a lăsat? Compozitia nu creste, ci doar se leaga! Este posibil ca atunci când o tai calda nu sa fie foarte legata, eu am tăiat-o rece, așa cum am spus si-n rețetă, și era legata. După sărbători vor repeta și eu rețetă ca tare m-ai pus pe gânduri... mai ales ca eu cântăresc toate ingredientele..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji