Budinca de cozonac

de Sim0na in Dulciuri, 10 Mai 2015 | 4266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o jumatate cozonac maricel
  • 5 oua
  • 300 ml frisca dulce
  • 500 ml lapte dulce
  • 150 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • sare
  • stafide
  • agrise
  • ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Cozonacul l-am taiat felii, apoi am eliminat marginile si am taiat bucati de cca 2-4 cm pe care le-am pus intr-un vas de ceramica. Peste bucatile de cozonac am adaugat stafide si agrise. Laptele, frisca, zaharul si un praf de sare le-am pus intr-un vas, la foc mic, amestecand mereu pana zaharul s-a topit iar amestecul s-a incalzit foarte putin. Am oprit focul si am pus esenta de vanilie. Ouale le-am amestecat cu un tel, apoi am adaugat amestecul de lapte, omogenizand totul. Peste bucatile de cozonac am pus lichidul si am lasat putin sa se absoarba.

Cu o lingura am apasat usor peste toate bucatile de cozonac, apoi am pus bucati de ciocolata si am dat vasul la cuptorul preincalzit la 170 C pentru 45 de minute. Cand a fost gata am scos vasul de cuptor si am lasat budinca sa se raceasca.

Absolut delicios a fost!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:28

ella 87 1

18.12.2015, 23:51

Acum am scos-o d la cuptor si nu mia iesit sa lasat si nu sa inchegat

Sim0na 1

20.12.2015, 17:22

Ela, ai respectat cantitățile?! Este imposibil sa nu iasă, ouăle vor lega compoziția, iar bucatile de cozonac vor absorbi tot lichidul. Cozonacul a fost facut în casa sau cumpărat? Posibil ca cel cumpărat sa absoarbă mai puțin lichid... Cum s-a lăsat? Compozitia nu creste, ci doar se leaga! Este posibil ca atunci când o tai calda nu sa fie foarte legata, eu am tăiat-o rece, așa cum am spus si-n rețetă, și era legata. După sărbători vor repeta și eu rețetă ca tare m-ai pus pe gânduri... mai ales ca eu cântăresc toate ingredientele..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cozonac