Budinca de cozonac

de Sim0na in Dulciuri, 10 Mai 2015 | 1231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o jumatate cozonac maricel
  • 5 oua
  • 300 ml frisca dulce
  • 500 ml lapte dulce
  • 150 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • sare
  • stafide
  • agrise
  • ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Cozonacul l-am taiat felii, apoi am eliminat marginile si am taiat bucati de cca 2-4 cm pe care le-am pus intr-un vas de ceramica. Peste bucatile de cozonac am adaugat stafide si agrise. Laptele, frisca, zaharul si un praf de sare le-am pus intr-un vas, la foc mic, amestecand mereu pana zaharul s-a topit iar amestecul s-a incalzit foarte putin. Am oprit focul si am pus esenta de vanilie. Ouale le-am amestecat cu un tel, apoi am adaugat amestecul de lapte, omogenizand totul. Peste bucatile de cozonac am pus lichidul si am lasat putin sa se absoarba.


Cu o lingura am apasat usor peste toate bucatile de cozonac, apoi am pus bucati de ciocolata si am dat vasul la cuptorul preincalzit la 170 C pentru 45 de minute. Cand a fost gata am scos vasul de cuptor si am lasat budinca sa se raceasca.


Absolut delicios a fost!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:28

ella 87 1

18.12.2015, 23:51

Acum am scos-o d la cuptor si nu mia iesit sa lasat si nu sa inchegat

Sim0na 1

20.12.2015, 17:22

Ela, ai respectat cantitățile?! Este imposibil sa nu iasă, ouăle vor lega compoziția, iar bucatile de cozonac vor absorbi tot lichidul. Cozonacul a fost facut în casa sau cumpărat? Posibil ca cel cumpărat sa absoarbă mai puțin lichid... Cum s-a lăsat? Compozitia nu creste, ci doar se leaga! Este posibil ca atunci când o tai calda nu sa fie foarte legata, eu am tăiat-o rece, așa cum am spus si-n rețetă, și era legata. După sărbători vor repeta și eu rețetă ca tare m-ai pus pe gânduri... mai ales ca eu cântăresc toate ingredientele..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji