Budinca de ficatei in frunze de leurda

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2010 | 5578 vizualizari

 

Este foarte pufoasa si usoara, aproape ca o prajitura.Este foarte buna ca aperitiv mai ales pentru copiii carora nu le place drobul de miel.Se serveste cu salata alaturi sau cu felii de legume simple , ridichii, rosii, fire de ceapa verde.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua crude
  • 1 galbenus fiert
  • 1/2 caserola ficatei de pui
  • 1 /2 ardei capia rosu
  • 1 ceapa uscata alba
  • 2 ciuperci champignion proaspete
  • 1 fir de ceapa verde subtire cu frunze cu tot
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • sare, piper
  • Frunze de Leurda
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de ficatei in frunze de leurda:

Se amesteca galbenusul fiert sfaramat cu ficateii cruzi si sfaramati cu furculita sau cu un blender de mana.Se adauga sare si piper.Ceapa uscata, ciupercile si ardeiul se toaca marunt si se calesc putin.Se scurg bine de ulei si se adauga in amestecul de budinca.Apoi amestecam faina cu praful de copt si le incorporam cu grija in ouale crude batute spuma cu mixerul cateva minute.Apoi amestecam totul si pregatim o tava de chec.Ungem cu unt, presaram putin pesmet iar pe margini asezam frumos frunzele de leurda.
Leurda este o planta comestibila care are frunzele cu gust si miros de usturoi.Culoarea lor e de un vrede crud minunat si sunt lucioase si foarte bune pentru salata cu lamaie si ulei sau pentru a inveli pestele la cuptor.Mie imi amintesc de frunzele de banan... din filmul de Penelope Cruz cand invelea ea pestele cu senzualitate...
Mda, sa revenim la oile noastre.Se acopera cu frunzele de leurda si se baga la cuptorul preincis pana se rumeneste deasupra.
Se serveste taiat felii dreptnghiulare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ficatei in frunze de leurda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu sos de smântână a la Flori