Budinca de gris

de lia maria in Dulciuri, 31 Mai 2010 | 3452 vizualizari

 

De obicei , introduc budinca in cuptorul incins pentru 15’ si numai cand este rece,rece adaug ciocolata, dar de data asta am facut-o in graba si nu a mai ajuns nici la cuptor si nici sa se raceasca suficient(se vede ca decorul s-a topit), dar si asa a fost ok ca s-a mancat rapid.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de gris
  • 4 cani de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ciocolata pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Intr-un vas(eu am folosit de jena)punem 4 linguri de zahar si-l dam pe flacara sa se caramelizeze apoi cu ajutorul unui prosop (sau manusa) ca sa nu ne ardem, inclinam vasul astfel incat sa curga caramelul si pe margini de jur imprejur. Apoi il lasam sa se raceasca pana fierbem grisul.



Punem laptele la fiert, adaugam 4 linguri de zahar + cele doua pliculete cu zahar vanilat, iar cand da in clocot, adaugam grisul si amestecam rapid sa nu se formeze cocoloase. Lasam pe foc si amestecam in continuare inca 5’.



Golim grisul in vasul cu caramel, il intindem cu lingura si-l lasam la racit. Cand este rece, punem un platou deasupra lui si cu miscare brusca, rasturnam continutul . Ornam cu ciocolata si servim.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

nadina73 1

01.06.2010, 16:45

si la noi merge grisu si orezu cu lapte ............la greu nu gluma super bun 5 furcu

Dana Cristea - pusikmea 1

01.06.2010, 21:22

ce bn arata

mihaelar63 1

28.06.2010, 08:58

5 furculite , si asa ceva poftesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Piscoturi cu crema de mascarpone