Budinca de orez

de MotanLaOale in Dulciuri, 12 Dec 2010 | 10380 vizualizari

 

Retzeta este inspirata din retzetele lui Symonik si Mimmi si s-a finalizat in ceva foarte foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 L Lapte
  • 200 g Orez
  • 150 g Zahar tos
  • 100 g Stafide
  • 3 oua
  • 3 Plicuri zahar vanilat
  • 1 Lingura zahar pudra
  • 1 Lingura zeama de lamaie
  • 1 Praf sare
  • Coaja rasa de lamaie si portocala  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare cu zaharul 2 plicuri zahar vanilat coaja de lamaie si portocala iar cand fierbe se adauga orezul.


Se fierbe 20-25 de min amestecand din cand in cand sa nu se prinda.Cand orezul este fiert se adauga stafidele se mai lasa un clocot si se stinge focul.


Pe cratitza cu orezul fiert se pune un capac, se pune pe un tocator de lemn se inveleste in 2-3 prosoape de bucatarie si se lasa cel putin 30 de minute. Dupa se da capacul la o parte si se lasa la racit.


Ouale se separa.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si o lingura de zeama de lamaie.La final se adauga si o lingura de zahar pudra si se mai bate putin.


Galbenusurile se adauga peste orez si se amesteca pana se incorporeaza.


Intr-o tava sau vas termo-rezistent se pune orezul se netezeste si deasupra se pune spuma de albush.


Se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de g C pt 30 de min.


POFTA BUNA!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

MotanLaOale 1

21.01.2014, 22:04

reisnaor_2006 1

01.12.2014, 22:03

MotanLaOale 1

01.12.2014, 22:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

ieri la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:36

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

de Ancutsa 5

ieri la 20:45

Avocado cu ton

ieri la 18:05

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

de RODIMUR 5

pe 14.10 la 23:13

RETETA RECOMANDATA
TORT DE GHEATA