Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure

de Bucataras in Dulciuri, 10 Sep 2020 | 1274 vizualizari

 

Azi am pregatit o tarta rustica cu gem de fructe de padure, cu un aluat atat de fraged ca ti se topeste in gura. Si cum imi place mereu sa ma joc cu retetele, am combinat faina alba cu faina de migdale, putin mai sanatoasa decat cea alba. 

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina alba
  • 100 g faina de migdale
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 50 g zahar brun pudra
  • 50 g alune de padure prajite si tocate
  • 1 praf de sare
  • 300 g gem de fructe de padure
  • Zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure:

Cum se face crusta pentru tarta:

Amesteca untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adauga oul, apoi incorporeaza faina alba, faina de migdale si alunele tocate.

Formeaza o bila din aluat, pune-l in folie alimentara si pune-l la frigider pt 1 ora.

Pregateste tava pt tarta: tapeteaz-o cu hartie de copt.

Preincalzeste cuptorul la 170 grade.

Infaineaza masa. Din 2/3 din aluat intinde o foaie subtire, apoi aranjeaz-o in tava.

Tips: eu am intins foaia direct pe hartia de copt si mi-a fost mult mai usor sa o aranjez in tava.

Pune un strat generos de gem si niveleaza.

Din restul aluatului pregateste grilajul pt tarta rustica.

Intinde o foaie, taie fasii din ea si aranjeaza-le suprapuse peste gemul de fructe de padure. Cum aluatul e unul foarte fraged, are tendinta de a se rupe usor, asa ca am montat grilajul din bucati. Daca ti se intampla si tie, nu-ti fa griji, tarta nu e mai putin gustoasa si nici estetic nu mi se pare ca are de pierdut. Pana la urma e o tarta rustica. ;)

Da tarta la cuptor pentru 40 minute sau pana aluatul se rumeneste usor.

Lasa tarta rustica la racit, apoi presara zahar pudra pe deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere