Budinca de orez cu mere

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 6283 vizualizari

 

Dedicatie zilei de 1 Decembrie, am creat un desert tricolor si un preparat romanesc decorat in trei culori. Acesta a fost primul desert pe care l-am facut by myself in adolescenta si am fost tare mandra de rezultat la vremea respectiva. Provocarea a devenit desavarsita atunci cand a trebuit sa ma gandesc cum sa decorez preparatele in culorile rosu, galben si albastru si sa folosesc un decor cat s-a putut de autentic romanesc. Tare mult mi-a placut ideea asta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 5-6 portii:
  • 350 grame orez alb,
  • 400 ml lapte,
  • 150 grame zahar brun,
  • 600 grame mere rosii,
  • 2 oua,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 gram scortisoara,
  • 5 grame sare.

Pentru tava:

  • unt si pesmet.

Pentru decor:

  • pasta de macese sau sirop de fructe.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

 Se fierbe orezul in apa (la o masura de orez, 3 masuri de apa), iar cand este aproape gata fiert, se scurge de apa si se adauga laptele fierbinte in care am adaugat sare si 75 grame zahar. Se adauga si zaharul vanilat si se lasa la racit. 

Merele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare, iar apoi se amesteca cu 75 grame zahar si scortisoara. Orezul se amesteca cu galbenusurile si albusurile batute spuma pana se incorporeaza. 

Se pregateste o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, in care se toarna compozitia in straturi: 3 straturi de orez si 2 straturi de mere. Se niveleaza suprafata si se introduce in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Dupa coacere se lasa la racit si se servesc cu pasta de macese, sirop de fructe sau presarate cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

02.12.2012, 19:29

E o bunatate Rocsi, intr-adevar. si am mai facut inca alte 2 feluri de preparate cu acelasi specific, decorat in trei culori, de 1 Decembrie .

Sim0na 1

02.12.2012, 20:42

Faina combinatie, n-am mancat niciodata

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 23:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere