Budinca de orez cu mere

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 6214 vizualizari

 

Dedicatie zilei de 1 Decembrie, am creat un desert tricolor si un preparat romanesc decorat in trei culori. Acesta a fost primul desert pe care l-am facut by myself in adolescenta si am fost tare mandra de rezultat la vremea respectiva. Provocarea a devenit desavarsita atunci cand a trebuit sa ma gandesc cum sa decorez preparatele in culorile rosu, galben si albastru si sa folosesc un decor cat s-a putut de autentic romanesc. Tare mult mi-a placut ideea asta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 5-6 portii:
  • 350 grame orez alb,
  • 400 ml lapte,
  • 150 grame zahar brun,
  • 600 grame mere rosii,
  • 2 oua,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 gram scortisoara,
  • 5 grame sare.

Pentru tava:

  • unt si pesmet.

Pentru decor:

  • pasta de macese sau sirop de fructe.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

 Se fierbe orezul in apa (la o masura de orez, 3 masuri de apa), iar cand este aproape gata fiert, se scurge de apa si se adauga laptele fierbinte in care am adaugat sare si 75 grame zahar. Se adauga si zaharul vanilat si se lasa la racit. 

Merele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare, iar apoi se amesteca cu 75 grame zahar si scortisoara. Orezul se amesteca cu galbenusurile si albusurile batute spuma pana se incorporeaza. 

Se pregateste o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, in care se toarna compozitia in straturi: 3 straturi de orez si 2 straturi de mere. Se niveleaza suprafata si se introduce in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Dupa coacere se lasa la racit si se servesc cu pasta de macese, sirop de fructe sau presarate cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

02.12.2012, 19:29

E o bunatate Rocsi, intr-adevar. si am mai facut inca alte 2 feluri de preparate cu acelasi specific, decorat in trei culori, de 1 Decembrie .

Sim0na 1

02.12.2012, 20:42

Faina combinatie, n-am mancat niciodata

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 23:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere