Budinca de orez cu mere

de ianculubita in Mancare copii, 24 Mar 2013 | 6506 vizualizari

 

Un dulce gustos si sanatos!!

 

INGREDIENTE

  • 5 mere curatate
  • 100 g orez
  • 500 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • coaja de pamaie si portocala
  • fructe confiate
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar brun
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Punem orezul la fiert in lapte cu zahar si un praf de sare; dupa ce a fiert si racit, adaugam coaja de citrice si oul batut;

Merele taiate in cubulete mici, le calim in unt impreuna cu 1 lingura de zahar brun; dupa ce s-au inmuiat si sucul s-a evaporat, pasam merele cu furculita dar nu de tot, sa mai ramana bucatele de mar, apoi amestecam cu o mana de fructe confiate taiate.

In vasul de yena uns cu crema caramel (facuta sau cumparata) sau cu unt si punem un strat de orez, un strat de mere si tot asa pana se termina, ultimul strat fiind de orez. Peste ultimul strat punem rondele de mere curatate, presarate cu restul de zahar brun si dam la cuptor 50 minute la foc mic.

Se serveste rece cu sos de fructe.

TIPS-URI

1

pentru a face o reteta de post,putem folosi lapte de soia

2

si oul poate fi eliminat

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Bunica 1

24.03.2013, 21:05

Un dulce la indemana tuturor!

Teo 1

24.03.2013, 21:15

cunosc gustul, eu fac cu marele razuite!

Rocsi 1

24.03.2013, 21:34

Mm ceva bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu prune