Budinca de orez cu mere

de ianculubita in Mancare copii, 24 Mar 2013 | 3727 vizualizari

 

Un dulce gustos si sanatos!!

 

INGREDIENTE

  • 5 mere curatate
  • 100 g orez
  • 500 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • coaja de pamaie si portocala
  • fructe confiate
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar brun
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Punem orezul la fiert in lapte cu zahar si un praf de sare; dupa ce a fiert si racit, adaugam coaja de citrice si oul batut;


Merele taiate in cubulete mici, le calim in unt impreuna cu 1 lingura de zahar brun; dupa ce s-au inmuiat si sucul s-a evaporat, pasam merele cu furculita dar nu de tot, sa mai ramana bucatele de mar, apoi amestecam cu o mana de fructe confiate taiate.


In vasul de yena uns cu crema caramel (facuta sau cumparata) sau cu unt si punem un strat de orez, un strat de mere si tot asa pana se termina, ultimul strat fiind de orez. Peste ultimul strat punem rondele de mere curatate, presarate cu restul de zahar brun si dam la cuptor 50 minute la foc mic.


Se serveste rece cu sos de fructe.

 

TIPS-URI

1

pentru a face o reteta de post,putem folosi lapte de soia

2

si oul poate fi eliminat

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bunica 1

24.03.2013, 21:05

Un dulce la indemana tuturor!

Teo 1

24.03.2013, 21:15

cunosc gustul, eu fac cu marele razuite!

Rocsi 1

24.03.2013, 21:34

Mm ceva bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez si branza