Budinca de orez cu mere

de Julie in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 6594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • O cana cu orez,
  • 3cani cu lapte,
  • o jumatate de cana cu zahar pentru caramel si inca 2-3 linguri,
  • zahar vanilat,
  • esenta de vanilie,
  • coaja de lamaie,
  • scortisoara,
  • 2 linguri margarina,
  • 3 mere mari,
  • 2 oua.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Orezul se lasa la inmuiat o ora,dupa care se fierbe in 3 cani cu lapte si se indulceste dupa gust ( 2-3 linguri cu zahar).Se adauga esenta de vanilie sau coaja de lamaie rasa.Se adauga apoi cele doua galbenusuri si albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se amesteca usor.


Se rad doua mere mari si se calesc in 2 linguri cu margarina ,cu 2linguri de zahar si o lingurita cu scortisoara.


Se caramelizeaza o jumatate de cana cu zahar si se tapeteaza cu el vasul pentru budinca.Se lasa vasul sa se raceasca putin si sa se intareasca zaharul.Dupa care incepem sa asezam jumatate din compozitia de orez,merele calite,cealalta jumatate de orez ,iar deasupra se aseaza frumos felii de mere.Peste ele se presara zahar vanilat si un praf de scortisoara.


Se coace 20-30 min. in baie de aburi .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Julie 1

13.11.2010, 21:26

Multumesc ,Marty!

adelinadobrete 1

29.04.2014, 14:37

Nu inteleg cum se coace. Imi poti explia, te rog? Si la cate grade. Multumesc

Gicuta69 1

04.05.2014, 07:12

Buna, interesanta reteta insa eu nu am inteles cum se scoate din vasul in care se coace

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Milch Schnitte