Budinca de orez cu mere si dovleac

de Julie in Dulciuri, 13 Mai 2011 | 6380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez,
  • 3 cani lapte,
  • 5-6 linguri zahar,
  • 1 cana mere taiate cuburi,
  • 1 cana dovleac taiat cuburi,
  • 1 lingura unt,
  • esenta de vanilie,
  • scortisoara,
  • 3 oua,
  • 100 ml smantana,
  • 1-2 linguri miere,
  • stafide.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere si dovleac:

Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in lapte si 2-3 linguri zahar; se aromatizeaza apoi cu esenta de vanilie. Merele si dovleacul se calesc 3-4 minute in unt, impreuna cu 2-3 linguri zahar si scortisoara. Ouale se bat bine cu mierea apoi cu smantana, pana se obtine o crema uniforma.Se unge un vas cu unt, se toarna mai intai orezul, apoi merele si dovleacul iar la sfarsit crema de ou si smantana. Deasupra se repartizeaza stafide. Se da vasul la cuptor 20-25 minute. Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec din dovleac