Budincă de pâine

de diaconta in Dulciuri, 23 Sep 2012 | 4446 vizualizari

 

Uite c-a ajuns si al doilea „dulce’ pe ziua de azi şi s-au mai făcut 350 de reţete.Ce uşor se adună când e veselie şi bucătăria nu mai e o corvoadă.Să aveti o Duminică minunată!!!!

 

INGREDIENTE

  • O pâine la tava, feliata ~ 500 gr
  • 500 gr brânza dulce de vaci
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 ml iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • Un plic budinca vanilie instant
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Dulceaţă de vişine
  • Stafide+rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de pâine:

Laptele l-am fiert un clocot cu o lingura de zahar si vanilie.

Stafidele le-am pus la înmuiat cu putin rom.

Brânza am amestecat-o cu 2 linguri de zahar,iaurt(am pastrat o lingura pentru final),vanilie si coaja de lamâie.Am pus si stafidele scurse dupa ce s-au înmuiat.

Am uns o tava de yena cu unt.

Feliile de paine le-am uns cu unt pe o parte.

Am asezat un strat din feliile de paine pe fundul vasului cu partea unsa în sus.

Am pus si capetele ramase de la feliile din care am decupat floricelele de deasupra.

Am mixat 3 oua cu 2 linguri de zahar si apoi am pus laptele caldut si praful de budinca.

Peste feliile de pâine am turnat amestec de ou cu lapte.Apoi am pus brânza si din loc în loc dulceaţă de vişine.Apoi un alt strat de felii de pâine,iar brânza si dulceaţă si stratul final de pâine.

Peste fiecare strat de pâine am turnat amestec de oua cu lapte.

Am lasat 10 minute sa se îmbibe bine pâinea.

Am amestecat un ou batut cu o lingura de iaurt si am pus deasupra.

Am pus vasul la cuptor pentru 20 de minute.

Am lasat sa se raceasca si am pudrat cu zahar.

 

 

Poftă bună !!!!

TIPS-URI

1

e bine ca painea sa fie mai veche

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de pâine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paine