Crema catalana

de Bya Ralu in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 6738 vizualizari

 

mi-era pofta de o crema catalana,am mancat in italia super buna!nu a iesit la fel normal:))Dar e gustoasa si crema mea:D sursa de inspiratie a fost de aici desi m-am impsirat din mai multe,imi pare rau de aspect dar nu putea sa imi iasa altfel decat cu aparatul special care imi lipseste:)) http://www.youtube.com/watch?v=se1ohAlpQtU

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon pentru prajituri
  • baton de scortisoara sau praf de scortisoara
  • coaja de lime
  • 1 cana plina de zahar(200g)
  • zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema catalana:

Punem laptele intr-o oala cu jumatate de cantitate de zahar, coaja de la lamaie, batoanul de scotisoara (sau jumatate de lingurita de praf de scortisoara) si amestecam bine pana se topeste zaharul si da de pe foc. Se strecoara cu o sita pentru a indeparta coaja de lamaie si scortisoara.


Amestecam bine galbenusurile cu amidonul, adaugam zaharul care a mai ramas (cealalta jumatate de cantitate) si turnam putin lapte si se amesteca bine. Se toarna compozitia peste lapte, se pune pe foc si circa 5 minute pana se ingroasa se amesteca continuu. Se pune in recipiente si se lasa la rece cateva ore.


Am incercat sa topesc zaharul brun (2 pliculete si unul alb) pe foc si am turnam desupra cremei. Normal se pune zahar desupra fiecarui castronel cu creme si cu un aparat special se topeste bine zaharul de deasupra.(se pune crema doar in vase termorezistente pentru cei care folosesc acest aparat!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema catalana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

iri_iri 1

06.09.2012, 19:48

mamaieelena 1

06.09.2012, 20:17

buna rau

Bya Ralu 1

06.09.2012, 20:33

iri
mammaieelena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu krantz