Crema catalana

de Bya Ralu in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 5457 vizualizari

 

mi-era pofta de o crema catalana,am mancat in italia super buna!nu a iesit la fel normal:))Dar e gustoasa si crema mea:D sursa de inspiratie a fost de aici desi m-am impsirat din mai multe,imi pare rau de aspect dar nu putea sa imi iasa altfel decat cu aparatul special care imi lipseste:)) http://www.youtube.com/watch?v=se1ohAlpQtU

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon pentru prajituri
  • baton de scortisoara sau praf de scortisoara
  • coaja de lime
  • 1 cana plina de zahar(200g)
  • zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema catalana:

Punem laptele intr-o oala cu jumatate de cantitate de zahar, coaja de la lamaie, batoanul de scotisoara (sau jumatate de lingurita de praf de scortisoara) si amestecam bine pana se topeste zaharul si da de pe foc. Se strecoara cu o sita pentru a indeparta coaja de lamaie si scortisoara.


Amestecam bine galbenusurile cu amidonul, adaugam zaharul care a mai ramas (cealalta jumatate de cantitate) si turnam putin lapte si se amesteca bine. Se toarna compozitia peste lapte, se pune pe foc si circa 5 minute pana se ingroasa se amesteca continuu. Se pune in recipiente si se lasa la rece cateva ore.


Am incercat sa topesc zaharul brun (2 pliculete si unul alb) pe foc si am turnam desupra cremei. Normal se pune zahar desupra fiecarui castronel cu creme si cu un aparat special se topeste bine zaharul de deasupra.(se pune crema doar in vase termorezistente pentru cei care folosesc acest aparat!)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema catalana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

iri_iri 1

06.09.2012, 19:48

mamaieelena 1

06.09.2012, 20:17

buna rau

Bya Ralu 1

06.09.2012, 20:33

iri
mammaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si fructe