Budincă de pâine

de diaconta in Dulciuri, 23 Sep 2012 | 4414 vizualizari

 

Uite c-a ajuns si al doilea „dulce’ pe ziua de azi şi s-au mai făcut 350 de reţete.Ce uşor se adună când e veselie şi bucătăria nu mai e o corvoadă.Să aveti o Duminică minunată!!!!

 

INGREDIENTE

  • O pâine la tava, feliata ~ 500 gr
  • 500 gr brânza dulce de vaci
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 ml iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • Un plic budinca vanilie instant
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Dulceaţă de vişine
  • Stafide+rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de pâine:

Laptele l-am fiert un clocot cu o lingura de zahar si vanilie.

Stafidele le-am pus la înmuiat cu putin rom.

Brânza am amestecat-o cu 2 linguri de zahar,iaurt(am pastrat o lingura pentru final),vanilie si coaja de lamâie.Am pus si stafidele scurse dupa ce s-au înmuiat.

Am uns o tava de yena cu unt.

Feliile de paine le-am uns cu unt pe o parte.

Am asezat un strat din feliile de paine pe fundul vasului cu partea unsa în sus.

Am pus si capetele ramase de la feliile din care am decupat floricelele de deasupra.

Am mixat 3 oua cu 2 linguri de zahar si apoi am pus laptele caldut si praful de budinca.

Peste feliile de pâine am turnat amestec de ou cu lapte.Apoi am pus brânza si din loc în loc dulceaţă de vişine.Apoi un alt strat de felii de pâine,iar brânza si dulceaţă si stratul final de pâine.

Peste fiecare strat de pâine am turnat amestec de oua cu lapte.

Am lasat 10 minute sa se îmbibe bine pâinea.

Am amestecat un ou batut cu o lingura de iaurt si am pus deasupra.

Am pus vasul la cuptor pentru 20 de minute.

Am lasat sa se raceasca si am pudrat cu zahar.

 

 

Poftă bună !!!!

TIPS-URI

1

e bine ca painea sa fie mai veche

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de pâine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu branza si mere caramelizate