Dulceaţă de vişine

de diaconta in Conserve, 30 Iun 2012 | 11663 vizualizari

 

Înainte să aruncaţi cu pietre,celor care nu sunteţi de acord cu folosirea gelfixului sau a zahărului gelifiant pentru gemuri sau dulceţuri,am să vă spun că eu am fost de-a dreptul extaziată de gustul şi culoarea obţinută la această dulceaţă la care am folosit zahăr gelifiant Mărgăritar 1:1.Ca să nu mai spun de timpul pe care l-am economisit astfel.Iar dacă vă gândiţi la chimicale,prefer să reduc din altă parte,atât cât pot să controlez,pentru că nu vom reuşi niciodată să ştim exact atâta timp cât cumpărăm toate ingredientele.

 

INGREDIENTE

  • 1,900 kg vişine cântarite fara sâmburi
  • 1 kg zahar gelifiant Mărgăritar
  • Zeama de la o lamâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de vişine:

Cel mai mult a durat treaba cu scosul sâmburilor din vişine.


Dupa ce am scos samburii,o parte din visine le-am pus in robot si le-am pasat,iar celelatle le-am lasat intregi.


Intr-o cratita am amestecat visinele cu zaharul gelifiant si zeama de lamaie si le-am pus pe foc.Amestecam daca e nevoie,dar nu s-a legat de cratita.


Din momentul in care incepe sa fiarba ,am lasat 9 minute.In nici un caz mai mult de 10 minute scrie la instructiuni.


Facem proba gelifierii.Punem o lingura de compozitie pe o farfurioara.Daca dupa ce s-a racit se incheaga,este gata.


Desi pe pachetul de zahar scrie ca se foloseste 1 kg de zahar la 1 kg de fructe,eu am pus 1 kg de zahar la 1,900 kg visine.


A fost perfect ca si consistenta si gust.


Gustul dulce acrisor,culoarea intensa si visinele intregi îmbinându-se cu jeleul fin.


Eu banuiesc ca veti fi tentati sa încercati,macar dupa ce gustati o lingurita de dulceata langa un pahar de apa rece.


A surat mai mult sa scriu reteta decat sa fac dulceata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

diaconta 1

01.07.2012, 22:56

Gurita foarte buna a iesit

Doralinda 1

23.06.2013, 12:25

La favorite! Daca am noroc si mai gasesc visine in grecia!

diaconta 1

23.06.2013, 19:17

Dora,sambata am cumparat si eu si am pus pentru prajituri.Grozav de bune sunt.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Conopida la otet