Dulceaţă de vişine

de diaconta in Conserve, 30 Iun 2012 | 16942 vizualizari

 

Înainte să aruncaţi cu pietre,celor care nu sunteţi de acord cu folosirea gelfixului sau a zahărului gelifiant pentru gemuri sau dulceţuri,am să vă spun că eu am fost de-a dreptul extaziată de gustul şi culoarea obţinută la această dulceaţă la care am folosit zahăr gelifiant Mărgăritar 1:1.Ca să nu mai spun de timpul pe care l-am economisit astfel.Iar dacă vă gândiţi la chimicale,prefer să reduc din altă parte,atât cât pot să controlez,pentru că nu vom reuşi niciodată să ştim exact atâta timp cât cumpărăm toate ingredientele.

 

INGREDIENTE

  • 1,900 kg vişine cântarite fara sâmburi
  • 1 kg zahar gelifiant Mărgăritar
  • Zeama de la o lamâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de vişine:

Cel mai mult a durat treaba cu scosul sâmburilor din vişine.

Dupa ce am scos samburii,o parte din visine le-am pus in robot si le-am pasat,iar celelatle le-am lasat intregi.

Intr-o cratita am amestecat visinele cu zaharul gelifiant si zeama de lamaie si le-am pus pe foc.Amestecam daca e nevoie,dar nu s-a legat de cratita.

Din momentul in care incepe sa fiarba ,am lasat 9 minute.In nici un caz mai mult de 10 minute scrie la instructiuni.

Facem proba gelifierii.Punem o lingura de compozitie pe o farfurioara.Daca dupa ce s-a racit se incheaga,este gata.

Desi pe pachetul de zahar scrie ca se foloseste 1 kg de zahar la 1 kg de fructe,eu am pus 1 kg de zahar la 1,900 kg visine.

A fost perfect ca si consistenta si gust.

Gustul dulce acrisor,culoarea intensa si visinele intregi îmbinându-se cu jeleul fin.

Eu banuiesc ca veti fi tentati sa încercati,macar  dupa ce gustati o lingurita de dulceata langa un pahar de apa rece.

A surat mai mult sa scriu reteta decat sa fac dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

diaconta 1

01.07.2012, 22:56

Gurita foarte buna a iesit

Doralinda 1

23.06.2013, 12:25

La favorite! Daca am noroc si mai gasesc visine in grecia!

diaconta 1

23.06.2013, 19:17

Dora,sambata am cumparat si eu si am pus pentru prajituri.Grozav de bune sunt.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet