Budinca de paine cu nugat

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 8 Sep 2011 | 2480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 g paine
  • 250 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri nugat/crema de ciocolata
  • 2 linguri musli
  • +
  • 2 linguri nugat
  • 3 linguri lapte
  • Sos de ciocolata:
  • 100 g nugat
  • 50 ml lapte
  • 50 g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paine cu nugat:

Painea mai veche se taie bucatele si se pune in laptele caldut sa se inmoaie.

 Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga frisca lichida,amidonul si crema de ciocolata. Se omogenizeaza.

 Painea inmuiata in lapte se adauga in compozitia lichida si se omogenizeaza,apoi se adauga musli.

 O tava termorezistenta se unge cu unt si se pune compozitia. Deasupra se pune un sos facut din nugat si lapte si se intinge uniform.

 Budinca se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute la temperatura medie. Se lasa sa se raceasca,apoi se proportioneaza si se serveste,calda sau rece cu sos de ciocolata.

Sos de ciocolata:

 Toate ingredientele pentru sos se pun intr-o cratita,pe foc mediu pana se omogenizeaza. Se pune intr-o cana sau pahar si se pune in frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine cu nugat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

09.09.2011, 16:13

frumoasa prezentarea tare buna

kamy 1

09.09.2011, 16:23

o bunatate

anomisana 1

10.09.2011, 11:32

ciocolată....bun bun, vreau şi eu o bucăţică

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L