Budinca de paine cu nugat

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 8 Sep 2011 | 4207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 g paine
  • 250 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri nugat/crema de ciocolata
  • 2 linguri musli
  • +
  • 2 linguri nugat
  • 3 linguri lapte
  • Sos de ciocolata:
  • 100 g nugat
  • 50 ml lapte
  • 50 g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paine cu nugat:

Painea mai veche se taie bucatele si se pune in laptele caldut sa se inmoaie.

 Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga frisca lichida,amidonul si crema de ciocolata. Se omogenizeaza.

 Painea inmuiata in lapte se adauga in compozitia lichida si se omogenizeaza,apoi se adauga musli.

 O tava termorezistenta se unge cu unt si se pune compozitia. Deasupra se pune un sos facut din nugat si lapte si se intinge uniform.

 Budinca se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute la temperatura medie. Se lasa sa se raceasca,apoi se proportioneaza si se serveste,calda sau rece cu sos de ciocolata.

Sos de ciocolata:

 Toate ingredientele pentru sos se pun intr-o cratita,pe foc mediu pana se omogenizeaza. Se pune intr-o cana sau pahar si se pune in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine cu nugat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

09.09.2011, 16:13

frumoasa prezentarea tare buna

kamy 1

09.09.2011, 16:23

o bunatate

anomisana 1

10.09.2011, 11:32

ciocolată....bun bun, vreau şi eu o bucăţică

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie