Budinca de paste cu branza

de cristina1985 in Fusilli, 25 Sep 2021 | 207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste fusilli
  • 600 g telemea vaca
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • 2 lg-te esenta rom
  • stafide
  • coaja de la 2 lamai
  • Deasupra:
  • 100 g telemea
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 1 zahar vanilinat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza:

      Stafidele se pun in apa cu esenta rom.Nu am scris ce cantitate, pentru ca fiecare pune dupa cum doreste.

    Daca branza este prea sarata, atunci se tine cateva ore in apa.Apoi, se rade sau se marunteste cu furculita si se amesteca cu 200 g zahar, 6 oua, 4 pliculete zahar vanilinat si coaja rasa de lamaie.

    Se pune apa la fiert.Cand da in clocot,se pune putina sare si apoi pastele (vedeti ca pastele trebuie cantarite,pentru ca o punga are 500 g).Se fierb cam 15-20 minute.Se scurg si se amesteca cu branza si stafidele scurse (apa se arunca).

   Se unge o tava de 36x23 cm cu ulei,apoi se toarna amestecul de paste cu branza .Se pregateste stratul de deasupra: se amesteca ingredientele si se pune din loc in loc, intinzand cu lingura, pana rezulta o suprafata neteda. 

   Se introduce in cuptorul preincalzit, si se coace pana se rumeneste. La mine , a durat peste 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu cas