Budinca de praz cu rosii si mozzarella

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2010 | 4203 vizualizari

 

Prazul este bogat in vitamina B1, iar materiile pe baza de sulf pe care le contine prazul au efect de antibiotic natural.

 

INGREDIENTE

  • 1 fir mare de praz(sau mai multe aprox. 500 g)
  • 3 rosii medii
  • 1 gulie medie
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 130 g mozzarella
  • 150 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • 100 g cascanal ras
  • 40 g unt
  • sare,piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de praz cu rosii si mozzarella:

Se curata prazul si se taie rondele subtiri. Rosiile se oparesc, se cojesc, li se scoate cotorul, iar pulpa se taie felii. Se cojeste gulia si se taie in felii subtiri. Se curata morcovul si patrunjelul si se toaca marunt. Mozzarella se scurge si se taie cubulete.

Intr-o tava tapata cu hartie de copt sau una termorezistenta unsa cu unt, se aseaza in straturi astfel incat sa se acopere partial feliile de praz, gulie si rosii. Se presara morcovul si patrunjelul,apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Se amesteca laptele cu smantana si se toarna peste legume, iar deasupra se presara cascavalul ras si cubuletele de mozzarella. Untul se sfarama si se pune peste ele.

Se da tava la cuptorul rece si se coace la 180 de grade timp de 40 de minute cand devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de praz cu rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

ieri la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

ieri la 17:38

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

ieri la 15:19

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

de S_I_D 1

pe 30.11 la 23:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute