Rulada din foietaj cu spanac

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2013 | 16179 vizualizari

 

O gustare simpla ce se prepara repede, potrivita pentru un platou cu aperitive (sau nu numai) sau cand aveti musafiri ce se anunta vizita si nu aveti nimic pregatit!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 1 punga spanac congelat (350 gr)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din foietaj cu spanac:

Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete la temperatura camerei, la fel si spanacul.

Morcovii ii curatam de coaja, apoi ii punem la fiert. Ii scoatem pe o farfurie cand sunt bine patrunsi, ii lasam putin sa se racoreasca, apoi ii taiem in jumatate pe lungime. Curatam ceapa si o tocam cat mai marunt. Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, inabusim ceapa vreo 2 minute, apoi punem spanacul si putina apa. Lasam sa scada toata zeama la foc potrivit, condimentam cu sare si piper, iar la urma punem si usturoiul. Cand este bine scazut tragem tigaia de pe aragaz si lasam sa se racoreasca. Presaram faina alba pe masa de lucru, intindem foietajul, dar nu foarte tare, in forma dreptunghiulara.

Intindem pe toata suprafata spanacul, iar pe mijloc morcovul fiert. Rulam cat mai strans rulada, apoi cu un cutit taiem felii grosute. Le asezam intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul incins si lasam pana feliile de rulada prind o culoare aurie.

Cand sunt gata le lasam putin la racorit, apoi putem servi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din foietaj cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si soia