Budinca de tapioca cu ananas

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Vegan / Raw vegan, 17 Feb 2013 | 3905 vizualizari

 

Cunoasteti tapioca? Ati gatit vreodata tapioca? Stiti ca in combinatie cu fructe poate deveni un desert absolut delicios si inedit?
Daca nu, haideti sa va familiarizez azi cu el printr-o reteta usoara si rapida ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml tapioca (o cana);
  • 750 ml lapte de soia;
  • 1 baton de vanilie;
  • 1- 2 pastai cardamon (pisate);
  • 2 linguri de miere sau zahar muscovado;
  • 3 felii de ananas, curatate de coaja.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca cu ananas:

Se pune la fiert tapioca impreuna cu laptele, la foc foarte mic si se amesteca din cand in cand. Adaugati mierea sau zaharul impreuna cu pastaia de vanilie si fierbeti aproximativ 20-25 minute (maxim), pana cand boabele de tapioca devin transparente, ceea ce inseamna ca s-au fiert. La final, inainte se luati de pe foc budinca, adaugati cardamonul pisat si mai lasati 2-3 minute pe foc.

Retrageti de pe foc si asezati in boluri pana nu se intareste. Pregatiti apoi pireul de ananas. Taiati cubulete ananasul curatat de coaja, introduceti in blender, si tocati pana se face pireu.

 Asezati peste budinca si pireul de ananas. Serviti rece la mic dejun sau ca desert.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de ananas, pireu de mango sau de mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Zamfira 1

17.02.2013, 19:15

Rocsi 1

17.02.2013, 20:54

Imi imaginez ca e foarte buna!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

17.02.2013, 22:07

Este Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hering cu smantana acra

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25

Cheeseburger

de Meea 4

Cheeseburger

ieri la 18:24

Drob de vinete

de oanapl 4

Drob de vinete

ieri la 16:47