Budinca de vinete cu dovlecei

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2013 | 15802 vizualizari

 

Aceasta budinca este un fel destul de complet de mancare pe care o puteti servi ca fel principal. Este usoara si buna pe timpul verii mai ales ca sunt legume din belsug pe piata, dar cum prin magazine se gasesc dovlecei si pe vremea asta, de ce sa nu ne rasfatam un pic! ;-)

 

INGREDIENTE

  • - 5 dovlecei
  • - 3 vinete mai mari
  • - 500 gr branza telemea
  • - 5 oua
  • - 250 gr mozzarella
  • - o legatura marar
  • - sare si piper
  • - 2 rosii pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de vinete cu dovlecei:

Se curata dovleceii si vinetele de coaja, si se coc putin pe gratar sau pe o tigaie de teflon .

Se unge un vas de yena sau de ceramica cu unt (ulei) si se tapeteaza cu pesmet pentru a nu se lipi.

Se aseaza un strat de vinete pe fundul vasului,presaram branza rasa, ou batut si marar,apoi asezam  iar un strat de dovlecei fripti (sau prajiti). Eu am prajit dovleceii pentru ca nu dureaza atat de mult, vinetele recomand sa le frigeti pentru ca ele absorb foarte mult ulei avand textura buretoasa.

Se continua tot asa pana cand umplem vasul. Ultimul strat a fost cel de branza cu ou si marar peste care am asezat rosiile feliate.

Puteti pune mozzarella si intre straturi, in functie de cat de bogata in calorii vreti sa o faceti , eu am facut si cu mozzarella si fara si iese buna oricum.

Cand este gata coapta  presaram putin oregano peste rosii pentru putin mai multa savoare!

Va urez pofta buna! este delicioasa garantat si foarte suculenta!

TIPS-URI

1

Vinetele si dovleceii se pot coace si in cuptor, este mai dietetic!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vinete cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

06.04.2013, 00:52

Eu iau felia cu sectiunea
Arata mai ceva decat o felie de tort

babi5 1

06.05.2013, 22:05

marianascarlat 1

14.07.2013, 14:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mousse de somon cu crema de branza Delaco