Budincă dulce de pâine

de madi_marin in Dulciuri, 11 Mai 2013 | 2344 vizualizari

 

Pentru că aveam niste pâine mai veche şi nişte ouă de ţară, şi pentru că îmi era poftă de ceva bun….am făcut budincă de pâine. Mai vazusem prin reviste diferite combinaţii de ingrediente, însă eu am făcut cu ce aveam prin frigider. E foarte bună. Vă recomand să o încercaţi!

 

INGREDIENTE

  • 1 franzelă veche de 3 zile
  • 6 ouă mari
  • 1 cană de zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 50 g ciocolată albă rasă
  • esenţă de vanilie
  • esenţă de rom
  • coajă rasă de portocală
  • 1 cutiuţă Miez de Lapte Natur
  • 1 cutiuţă Miez de Lapte cu sare
  • zahăr pudră şi ciocolată albă rasă pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă dulce de pâine:

Se taie franzela felii şi apoi în cubuleţe.


Într-un castron încăpător se pune frişca lichidă, apoi se pun cuburile de pâine şi se amestecă , ca toate să absoarbă frişca.


Separat se bat ouăle cu zahărul, cu esenţele, stafidele, ciocolata albă rasă, coaja de portocală şi bucăţele de brânză (se păstrează câteva pentru pus deasupra). Amestecul se toarnă peste pâine. Se amestecă uşor.


Într-un vas pentru cuptor tapetat cu hârtie de copt se toarnă toată compoziţia. Nu se tasează cu lingura, ci se lasă mai ,,dezordonată,,. Se mai pun bucăţele de brânză din loc în loc.


Se dă vasul la cuptor până ce se rumeneşte frumos, cam 25 de minute.


Se serveşte răcorită şi presărată cu zahăr vanilat şi ciocolată albă rasă.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă dulce de pâine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

alilianaa 1

08.06.2013, 08:21

babi5 1

25.09.2013, 13:45

babi5 1

25.09.2013, 14:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Kinder Pinguin