Cornuri cu rahat

de babi5 in Dulciuri, 12 Apr 2014 | 5997 vizualizari

 

Ce pot spune ca sunt spornice si foarte bune .. Le recomand cu mare ,mare drag

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 3 oua
  • 1/2 kg rahat
  • razatura de lamie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu rahat:

Se pune faina cernuta intr-un castron, se face un cuib, se pune laptele cald, zaharul si sarea. Se pune si drojdia si se face o maia, care se lasa sa creasca 10 minute. Apoi se adauga uleiul si razatura de lamaie si doua galbenusuri de ou. Se framinta bine ca si aluatul de cozonoac (daca mai trebuie se mai adauga putin lapte, totul depinde de duritatea fainii). Se framanta bine pana ramane mana curata. Se acopera si se lasa la cald pana isi mareste volumul.


Impartim aluatul si intindem sub forma de cerc, apoi impartim in patru si apoi se taie triunghiuri. Se aseaza bucatele de rahat si se ruleaza cornuletele de la baza catre varf. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, mai lasam sa creasca 10 minute. Batem un ou cu o lingura de zahar, ungem cornuletele si le introducem in cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Cand sunt bine rumenite si crescute cornuletele sunt gata pentru a fi servite.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Sunt foarte bune si calde si reci

2

Putem foarte bine sa le folosim si la micul dejun linga o cana de lapte sau cafea

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

simona72 1

13.04.2014, 07:46

Ce bun ar fi unul dimineata la cafea!

simonacallas 1

14.04.2014, 23:46

babi5 1

15.04.2014, 20:19

Multumesc mult simonacaiias imi place cum cinti imbini foarte bine utilul cu placutul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cornulete