Budinca lui Noe(Asure)

de camelia75 in Dulciuri, 2 Ian 2013 | 6169 vizualizari

 

Acest desert numit si Aşure este un preparat tradiţional turcesc.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ceasca stafide aurii
  • 4 smochine uscate
  • 1/2 ceasca de naut
  • 1/2 ceasca de fistic
  • 1/2 ceasca de alune
  • 12 caise uscate
  • 1 ceasca de zahar (eu am folosit zahar brun)
  • 1 ceasca de grau
  • 1 ceasca de orez
  • 1 ceasca de migdale prajite
  • 1/2 ceasca coaja de portocale
  • 2 lingurite apa de trandafiri
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca lui Noe(Asure):

1.Seara puneti la inmuiat in boluri diferite nautul, griul si orezul.(nu uitati sa le spalati foarte bine inainte cu apa rece)

2.Dimineata:

-Smochinele, caisele si cojile de portocala le puneti in apa calda timp de o jumatate de ora.Le scurgeti de apa,le puneti intr-un bol,dar nu aruncati apa in care s-au inmuiat.

-Scurgeti apa in care a stat nautul,apoi puneti 3,5 litri de apa peste el si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 60 minute.In 750 ml de apa fierbeti graul si orezul,amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi, pana ce se inmoaie,apoi adaugati apa in care s-au inmuiat fructele uscate,zaharul,fisticul,alunele si semintele de pin.Lasati sa fiarba la foc mic 30 minute,apoi adaugati fructele inmuiate,nautul si mai fierbeti 15 minute.

3.Dupa ce trageti dupa foc adaugati apa de trandafiri.

4.Cand budinca este rece o puneti in boluri si o decorati cu fulgi de migdale.(puteti pune si cateva boabe de rodii,eu nu am avut…)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca lui Noe(Asure)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de mere si gris cu Philips Multicooker