Inghetata cu cacao si ness

de LicutaMarin in Dulciuri, 17 Iul 2011 | 4778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida (30% grasime)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cacao si ness:

1. Batem frisca bat si o punem la rece ( daca frisca nu este indulcita ii punem doua linguri de zahar pudra in timp ce o mixam).


2. Ca sa fie treaba cat mai simpla, procedam astfel: batem galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, adaugam nessul si amestecam, apoi cacao si din nou amestecam. Punem aceasta compozitie pe baie de abur si lasam atat cat sa se topeasca bine zaharul si pana se ingroasa putin. Lasam cateva minute sa se raceasca si turnam cate putin compozitia in frisca batuta, amestecand cu mixerul. Cand terminam punem compozitia rezultata intr-un vas cu capac la congelator.


3. Lasam vasul la congelator aproximativ o ora dupa care il scoatem si amestecam energic cu o lingura inghetata si apoi il punem la loc. Facem aceasta operatiune de cel putin trei ori si astfel inghetata va fi foarte cremoasa. Sa va spun sincer eu am facut aceasta operatiune de doua ori pentru ca era 12 noaptea si nu puteam sa mai stau sa amestec inca o data dupa inca o ora. Dar dupa mine, cred ca nu trebuia sa amestec deloc, ca se vedea din prima consistenta foarte cremoasa a inghetatei.


4. Am ornat cu sos de ciocolata facut astfel: topim pe baie de aburi 50 gr ciocolata neagra cu 3-4 linguri de lapte pana devine omogena, dam deoparte si mai adaugam o lingurita de unt, amestecand bine pana se incorporeaza.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cacao si ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rocsi 1

10.01.2013, 11:08

La multi ani cu multe impliniri

Bunica 1

10.01.2015, 07:49

La multi ani! @}

lucy2002 1

11.06.2019, 00:34

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 10:52

Piept de pui pe grătar, cu gem de corcodușe și cartofi copți

de Ancutsa 5

pe 13.09 la 18:38

Paleuri

pe 13.09 la 14:03

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat