Briose de Paste

de laylalala in Dulciuri, 6 Apr 2010 | 4104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 6 oua, separate
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 360 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr migdale macinate
  • 260 gr cirese confiate, tocate marunt 
  • Pentru decor  DECOR CU OUA
  • 100 gr zahar pudra amestecat cu 1-2 linguri zeama de lamaie
  • bomboane in forma de ouBRIOSE-PUI – cu frisca si nuca de cocos
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr nuca de cocos, usor prajita
  • 3 migdale intregi
  • bomboane/jeleuri rosii
  • BRIOSE-PUI – cu branza si nuca de cocos
  • 500 gr Quark sau alta branza cremoasa
  • 1 plic pudding de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 plic Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  • 100 gr nuca de cocos, usor prajita
  • 3 migdale intregi
  • bomboane/jeleuri 
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de Paste:

Pentru aluat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale 1-2 tavi de briose

Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon.Se adauga galbenusurile, coaja rasa si zeama de portocala si esenta de vanilie si se amesteca.Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si migdalele macinate apoi se inglobeaza in amestecul cu galbenusuri. Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in restul ingredientelor.Se inglobeaza si ciresele confiate apoi se imparte aluatul in tava.Se dau briosele la copt 20-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.

Pentru briosele cu oua, se ung briosele cu glazura obtinuta din zaharul pudra si zeama de lamaie apoi se aseaza deasupra fiecarei briose cate 3 bomboane.

Pentru briosele-pui cu frisca, se bate frisca pana cand se inatreste.Se desprind de pe briose foile in care s-au copt si se intorc invers.Se imbraca briosele in frisca batuta apoi se presara cu nuca de cocos.Pentru cioc, se aseaza o migdala iar din jeleuri/bomboane rosii se pun picioruse.

Pentru briosele-pui cu branza,se prepara pudding-ul cu 250 ml lapte conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se lasa sa se raceasca complet. Se bate apoi pudding-ul racit cu branza, zaharul pudra si esenta Finesse Bourbon-Vanilla Aroma. Se desprind de pe briose foile in care s-au copt si se intorc invers.Se imbraca briosele in crema de branza apoi se presara cu nuca de cocos.Pentru cioc, se aseaza o migdala iar din jeleuri/bomboane se pune creasta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

ramo_cata 1

06.04.2010, 15:25

f misto

nadina73 1

06.04.2010, 17:05

foarte dragute

Bya Ralu 1

04.05.2013, 00:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac