Inghetata cu lamaie

de Miha in Dulciuri, 31 Iul 2009 | 4484 vizualizari

 

Cum zilele astea a fost cam cald si activitatile in casa cam limitate,l-am antrenat pe Robert in prepararea unei inghetate.A fost foarte incantat de creatia lui si s-a laudat la toata lumea. :))

 

INGREDIENTE

  • 2 lamai
  • 250 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 cana frisca lichida
  • 50 ml frisca batuta
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu lamaie:

Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa,in jur de 5 minute.Se poate pune si coaja de lamaie daca va place.

Se lasa la racit dupa care se pune sucul stors cu nadejde :)) de la cele 2 lamai.


Se adauga si frisca lichida,putin cat putin si se omogenizeaza.


ATENTIE: siropul de zahar cu lamaie trebuie sa fie rece,altfel frisca se taie.

La sfarsit incorporam si frisca batuta,usor,cu miscari de sus in jos.

Dam vasul la congelator,iar dupa 1 ora-1 ora si jumatate amestecam,sa spargem acele de gheata.Dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Miha 1

01.08.2009, 01:11

Multumesc Oana! Iti dai seama ca a fost cea mai buna inghetata de pana acum.

Miha 1

01.08.2009, 14:54

Stai sa vezi cand mi-o intra si mandra cea mica prin strachini ce mancaruri si prajituri voi face!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu piscoturi