Budinca speciala de spanac si somon afumat

de Bucataras Diana in Somon, 24 Mar 2018 | 2170 vizualizari

 

Tot din categoria retete preparate de mult dar nepostate, face parte si aceasta Budinca de spanac. A aparut si ea in revista Practic.  ;;)
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac piure congelat
  • 300 g bulgur
  • 100 g telemea de capra
  • 250 g burta de somon afumat
  • 1 ceapa mare
  • 50 g arahide crude
  • apa sau supa de legume
  • 1 legatura leurda (50 g)
  • sare
  • unt si pesmet pentru uns
  • 1 ou mic
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca speciala de spanac si somon afumat:

Punem bulgurul la inmuiat in supa calduta sau in apa cu sare pentru circa o ora/ o ora si jumatate. Daca ne grabim, punem bulgurul intr-o oala cu apa si dupa ce clocoteste, il mai lasam 10 minute sa fiarba.

Curatam burta de somon afumat de piele si o taiem bucatele.

Tocam ceapa marunt,la fel si leurda. Maruntim branza.Impartim piureul de spanac in doua castroane.

Intr-unul din castroane adaugam telemeaua si amestecam, iar in cealalta adaugam arahidele si putina sare.

Ungem un vas de yena cu putin unt si pesmet si punem spanacul amestecat cu branza. Urmatorul strat va fi de bulgur, apoi somonul afumat amestecat cu ceapa, inca un strat de bulgur, ultimul strat va fi spanacul amestecat cu arahide si leurda tocata.

Dam la cuptorul preincalzit, pentru circa 30 de minute. Cu 10 minute inainte sa fie gata, scoatem vasul din cuptor si ungem budinca cu un ou batut. Dam iar la cuptor.

Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca inainte de a servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca speciala de spanac si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon marinat