Bulete cu sos de spanac si lapte

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2015 | 3158 vizualizari

 

INGREDIENTE

Bulete:

  • cca 600 gr. cartofi fierti si trecuti pe razatoarea cu ochiuri fine
  • 2 albusuri
  • 150 g cascaval
  • 100 g telemea de oaie
  • 100 g seminte de susan
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 2 linguri faina alba
  • 1 legatura marar verde
  • cca 250 ml ulei de floarea soarelui pentru prajit

Sosul de spanac:

  • 1 cutie de spanac din comert (450 gr.)
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar din porumb diluat in 50 ml lapte
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete cu sos de spanac si lapte:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri fine.

Tot pe razatoarea cu ochiuri fine se trece si cascavalul si telemeaua.

Adaugam peste toate acestea 2 albusuri, semintele de susan usor prajite,pudra de turmeric, faina,sare si piper dupa gust, mararul tocat.

Amestecam sa se omogenizeze compozitia.

Punem uleiul la incins intr-o craticioara mica in diametru ca nivelul uleiului sa fie destul de ridicat pentru a putea forma baia de ulei necesara prajirii buletelor in conditii optime.

Formam cu mana bilute de marimea dorita si le prajim la foc iute in baie de ulei.

Cand sunt rumene le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs.

Pentru sosul de spanac curatam usturoiul, il tocam si il calim 1 minut in 2 linguri ulei de masine.

Adaugam spanacul din cutie, punem 200 ml lapte peste spanac, lasam sa clocoteasca.

Diluam 2 linguri cu varf de amidon alimentar in 50 ml lapte, apoi il incorporam in spanacul din cratita.

Amestecam in continuu pana se formeaza sosul si obtine consistenta dorita, asezonam cu sare si piper dupa gust si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete cu sos de spanac si lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

Merisor 1

13.12.2015, 21:09

Ce papa bun!

Gicuta 1

14.12.2015, 08:57

mihaelar63 1

11.01.2016, 12:27

Ce bulete faine Iar sosul are o culoare!!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Hasselback