Bulete de cartofi

de T I M E A in Mancaruri de legume, 26 Ian 2015 | 14300 vizualizari

 

Aceste bulete erau in mintea mea inca din perioada Sarbatorilor de iarna, insa nu s-au materializat atunci pentru ca am facut o gramada de alte chestii si acestea le-am lasat deoparte. Dar acum le-a venit randul :)
Se pot servi simple ca aperitive sau langa o mancare cu carne si sos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru bulete
  • 5 cartofi mai maricei
  • 1 lingura unt
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • un pic de piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri pesmet
  • In plus:
  • 2 oua + 2 linguri de lapte
  • faina
  • pesmet in care punem vreo 4 lingurite seminte de susan
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete de cartofi:

Cartofii in coaja si spalati bine inainte, ii punem la fiert in apa cu sare.

Cand sunt fierti ii scoatem din apa si lasam sa se raceasca atat cat sa putem pune mana pe ei si sa ii curatam de coaja.

Cartofii curatati de coaja ii punem intr-un bol si ii zdrobim adaugand o lingura de unt. 

Adaugam apoi toate condimentele, ouale si omogenizam.

Pregatim trei farfurii:

- faina

- ouale batute cu 2 linguri de lapte

- pesmet amestecat cu seminte de susan 

Punem pe foc o tigaie mai adanca in care am pus ulei cat sa acopere de mai bine de jumatate bilutele. 

Cu o lingurita luam din compozitie si punem in faina apoi cu mana formam bilele. Se procedeaza exact ca le chiftelute.

Luam cu grija fiecare bila si o punem in compozitia de ou, apoi cu o lingurita scoatem bilele in pesmet. Punem doar cate 2-3 pentru ca altfel se inmoaie.

La invartim prin pesmet apoi le punem la prajit in uleiul incins. 

In functie de cat va plac de prajite le lasati mai mult sau mai putin.

Recunosc ca mie imi plac mai crocante mai ales ca inauntru raman moi.

Scoatem buletele pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. 

TIPS-URI

1

Din cantitatile acestea au iesit 60 de bulete si 4 bastonase ( la final m-am plictisit sa fac bilute si am facut cateva bastonase mai maricele :))

2

Noi le-am servit cu o mancare de pui in sos de rosii si usturoi dar puteti sa le serviti cu tot felul de mancaruri cu carne, legume, sos etc.

3

Puteti adauga in compozitie cascaval ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu sos de cascaval si bulete de cartofi