Bulete de cartofi

de T I M E A in Mancaruri de legume, 26 Ian 2015 | 7419 vizualizari

 

Aceste bulete erau in mintea mea inca din perioada Sarbatorilor de iarna, insa nu s-au materializat atunci pentru ca am facut o gramada de alte chestii si acestea le-am lasat deoparte. Dar acum le-a venit randul :)
Se pot servi simple ca aperitive sau langa o mancare cu carne si sos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru bulete
  • 5 cartofi mai maricei
  • 1 lingura unt
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • un pic de piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri pesmet
  • In plus:
  • 2 oua + 2 linguri de lapte
  • faina
  • pesmet in care punem vreo 4 lingurite seminte de susan
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete de cartofi:

Cartofii in coaja si spalati bine inainte, ii punem la fiert in apa cu sare.


Cand sunt fierti ii scoatem din apa si lasam sa se raceasca atat cat sa putem pune mana pe ei si sa ii curatam de coaja.


Cartofii curatati de coaja ii punem intr-un bol si ii zdrobim adaugand o lingura de unt.


Adaugam apoi toate condimentele, ouale si omogenizam.


Pregatim trei farfurii:


- faina


- ouale batute cu 2 linguri de lapte


- pesmet amestecat cu seminte de susan


Punem pe foc o tigaie mai adanca in care am pus ulei cat sa acopere de mai bine de jumatate bilutele.


Cu o lingurita luam din compozitie si punem in faina apoi cu mana formam bilele. Se procedeaza exact ca le chiftelute.


Luam cu grija fiecare bila si o punem in compozitia de ou, apoi cu o lingurita scoatem bilele in pesmet. Punem doar cate 2-3 pentru ca altfel se inmoaie.


La invartim prin pesmet apoi le punem la prajit in uleiul incins.


In functie de cat va plac de prajite le lasati mai mult sau mai putin.


Recunosc ca mie imi plac mai crocante mai ales ca inauntru raman moi.


Scoatem buletele pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile acestea au iesit 60 de bulete si 4 bastonase ( la final m-am plictisit sa fac bilute si am facut cateva bastonase mai maricele :))

2

Noi le-am servit cu o mancare de pui in sos de rosii si usturoi dar puteti sa le serviti cu tot felul de mancaruri cu carne, legume, sos etc.

3

Puteti adauga in compozitie cascaval ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

T I M E A 1

27.01.2015, 21:58

multumesc pentru aprecieri si ma bucur ca va plac

elucubratiiculinare 1

28.01.2015, 09:39

dragalase

Carmen_g 1

07.03.2015, 20:15

Ce frumoase sunt...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu sos de cascaval si bulete de cartofi