Bulete de pui cu orez si mozzarella

de laura_n in Mancaruri cu carne, 18 Iul 2012 | 4158 vizualizari

 

O deliciosenie, pe cuvantul meu. Miezul de mozzarella usor topit, orezul picant, iar carnea usor crocanta fac din aceste bulete un deliciu!
Singurul meu regret e ca le-am facut in saptamana de regim :((

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne pui tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 3 catei usturoi
  • oregano
  • patrunjel
  • 100 gr orez
  • 1 cana mazare verde
  • boia iute
  • 200 gr mozzarella
  • 2 lg pesmet alb
  • pesmet cu usturoi si condimente pt tavalit buletele
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete de pui cu orez si mozzarella:

Curatam si spalam ceapa, usturoiul si patrunjelul si le tocam marunt.

Intr-un bol, punem carnea si legumele tocate, sare si un ou si amestecam bine.

Mazarea se fierbe 5 min cat se se inmoaie usor, dar nu prea mult.

Adaugam si mazarea la compozitia de carne si 2 linguri pesmet alb si amestecam. Condimentam cu sare si oregano.

Orezul il fierbem si il scurgem de apa, adaugam sare si boia si aestecam. Mozzarella o taie cubulete si incepem sa montam.

Cu ajutorul unei linguri, luam din compozitia de orez si formam o bila in care infigem o bucatica de mozzarella. Apoi venim cu un strat de carne cu mazare si tavalim prin pesmetul condimentat.

Intr-o tava, punem o foaie de copt si asezam cu grija buletele. Dam la cuptor cam pentru o ora.

Servim calde cu rosii.

 

TIPS-URI

1

Serviti calde cat e mozzarella topita in interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de pui cu orez si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

laura_n 1

18.07.2012, 21:59

va multumesc
Simo, e bine, ca nu dureaza mult si nu mananc decat doua felii maxim.Azi am mancat doar una

gaby_gabytza 1

19.07.2012, 20:47

faine

laura_n 1

19.07.2012, 22:12

si eu zic la fel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Perisoare cu sos de rosii