Bulgari de zapada

de Brindusa in Prajituri, 5 Dec 2010 | 13453 vizualizari

 

Alti biscuiti pentru Craciun. De data asta fara ou. Arata ca niste bulgarasi de zapada, de unde si numele. Sunt fragezi si se topesc in gura.

 

INGREDIENTE

  • 225 g unt, moale
  • 80 g + 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 300 g faina 000
  • un praf de sare
  • 100 g alune de padure, prajite uscat, tocate mare
  • fructe confiate
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgari de zapada:

Amesteca untul cu 80 g zahar si vanilie pana ce devin o crema omogena si pufoasa
Adauga sarea si 250 g faina si amesteca. Daca se formeaza o pasta care nu se lipeste de maini, nu mai trebuie adaugat si restul de faina. Da e prea moale coca, adauga cate o lingura de faina (din cele 50 g ramase) pana ce devine nelipicioasa.
Aduga alunele si amesteca-le bine
Pune in frigider 1-2 ore
Incalzeste cuptorul la 190 C (tare)
Din coca fa bilute in mijlocul carora pune bucati de fructe confiate.
Coace 8- 10 minute. Ai grija sa ramana albe
Raceste-le putin, apoi da-le prin zaharul ramas.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgari de zapada" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (37)

Lizicat

Lizicat 1

06.12.2010, 22:38

Bun, bun, bun....

onuta

onuta 1

06.12.2010, 23:11

bunatati

mihaelar63

mihaelar63 1

07.12.2010, 14:59

mie poti sa-mi trimiti incercarile , nu ma supar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!