Burger de miel cu ou prajit si Aioli

de Satisfyyourcravings in Oaie, 25 Mar 2016 | 521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru burgeri:
  • 680 grame carne tocata de miel
  • 1 1/2 lingurita seminte de cumin
  • sare/piper
  • Pentru Aioli:
  • 1 ceapa rosie
  • 230 ml ulei de masline
  • 2 galbenusuri
  • 1 lamaie
  • 125 ml ulei de rapita
  • Pentru servit:
  • 2 avocado
  • sucul de la 1 lime
  • 4 chifle
  • felii de rosii
  • frunze salata
  • 4 oua ochiuri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de miel cu ou prajit si Aioli:

Se amesteca carnea de miel cu 1 lingurita seminte de cumin, sare si piper. Se imparte compozitia in 4 si se modeleaza in chiftele.


Se taie ceapa in rondele groase care se ung cu 60 ml de ulei de masline si se gatesc pe un gratar fierbinte pana incep sa se caramelizeze, 8-10 minute. Se adauga in vasul unui robot de bucatarie impreuna cu galbenusurile, sucul si coaja de lamaie, sare si piper si se transforma in pasta. In timp ce robotul functioneaza, se adauga 118 ml ulei de masline si uleiul de rapital, putin cate putin, pana devineun sos omogen si cremos. Se acopera si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.


Se curata avocado de coaja si samburi si se amesteca cu semintele de cumin, sare, piper si sucul de lime, sfaramand totul cu o furculita pentru a obtine o pasta. Se acopera si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.


Se taie chiflele logitudinal in 2 si se ung cu restul de ulei de masline. Se gatesc cateva minute, pe gratar fierbinte, pana devin crocante.


Se gatesc burgerii pe gratar, 10 minute, pana sunt gatiti complet, intorcandu-i o singura data.


Se servesc in chifle unse cu crema de avocado, cu sosul aioli, felii de rosii, salata si oua prajite ochiuri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de miel cu ou prajit si Aioli" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Satisfyyourcravings 1

26.03.2016, 23:07

noiinbucatarie 1

28.03.2016, 11:22

Geanina87 1

28.03.2016, 12:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Picioare de miel la cuptor a la Jamie Oliver