Burger de năut

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 25 Ian 2014 | 3888 vizualizari

 

Pentru că se spune că năutul este o mare sursă de fier, cupru, zinc, magneziu și fibre, am încercat să-l introduc în alimentația mea într-o combinație surprinzătoare - un burger vegetarian.

 

INGREDIENTE

  • 200 g năut
  • 1 ardei iute verde
  • 3 fire ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • 1/2 linguriță coriandru măcinat
  • 3 linguri tărâțe ovăz
  • 3 linguri apă
  • felii de roșii
  • felii de ceapă roșie
  • chifle
  • salată verde
  • ulei de măsline
  • Opțional: muștar și ketchup
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de năut:

În caz că folosiți năut uscat, acesta se pune la înmuiat cu o seară înainte.
A doua zi se scurge de apă, se toarnă apă fierbinte peste el și se fierbe 2-3 minute.
Se scurge și se repetă operațiunea încă 2 ori.
A treia oară se lasă la fiert pentru 15-20 minute.
Se scurge de apă și se lasă la răcit.
Se toacă mărunt cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Se adaugă usturoiul, chimenul, coriandru, sare, piper și se amestecă bine.
Tocăm mărunt ardeiul iute, ceapa verde și pătrunjelul verde.
Le adăugăm în compoziție și amestecăm bine.
Adăugăm 3 linguri ulei de măsline, ovăzul și puțină apă.
Amestecăm și lăsăm la rece pentru minim 30 minute.
Formăm chifteluțe pe care le punem într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.

Stropim chiftelele de năut cu ulei de măsline și dăm la cuptor preîncălzit la 200 grade C pentru 25-30 minute.
Între timp tăiem chiflele în două, le ungem cu ulei de măsline și le punem pe o tigaie grill încinsă pentru 1 minut numai pe partea din interior.
Servim în chifle calde cu salată verde, felii de roșii și ceapă roșie.

După dorință adăugați muștar și ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de năut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci de padure cu usturoi