Burger de năut

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 25 Ian 2014 | 2072 vizualizari

 

Pentru că se spune că năutul este o mare sursă de fier, cupru, zinc, magneziu și fibre, am încercat să-l introduc în alimentația mea într-o combinație surprinzătoare - un burger vegetarian.

 

INGREDIENTE

  • 200 g năut
  • 1 ardei iute verde
  • 3 fire ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • 1/2 linguriță coriandru măcinat
  • 3 linguri tărâțe ovăz
  • 3 linguri apă
  • felii de roșii
  • felii de ceapă roșie
  • chifle
  • salată verde
  • ulei de măsline
  • Opțional: muștar și ketchup
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de năut:

În caz că folosiți năut uscat, acesta se pune la înmuiat cu o seară înainte.

A doua zi se scurge de apă, se toarnă apă fierbinte peste el și se fierbe 2-3 minute.

Se scurge și se repetă operațiunea încă 2 ori.

A treia oară se lasă la fiert pentru 15-20 minute.

Se scurge de apă și se lasă la răcit.

Se toacă mărunt cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Se adaugă usturoiul, chimenul, coriandru, sare, piper și se amestecă bine.

Tocăm mărunt ardeiul iute, ceapa verde și pătrunjelul verde.

Le adăugăm în compoziție și amestecăm bine.

Adăugăm 3 linguri ulei de măsline, ovăzul și puțină apă.

Amestecăm și lăsăm la rece pentru minim 30 minute.

Formăm chifteluțe pe care le punem într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.


Stropim chiftelele de năut cu ulei de măsline și dăm la cuptor preîncălzit la 200 grade C pentru 25-30 minute.

Între timp tăiem chiflele în două, le ungem cu ulei de măsline și le punem pe o tigaie grill încinsă pentru 1 minut numai pe partea din interior.

Servim în chifle calde cu salată verde, felii de roșii și ceapă roșie.


După dorință adăugați muștar și ketchup.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de năut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ianculubita 1

26.01.2014, 15:07

laura_n 1

26.01.2014, 15:58

biig like!

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:37

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ciuperci