Burger de vita

de Meea in Vita, 3 Feb 2020 | 2249 vizualizari

 

No, acum sper că vine și la mine Moș Nicolae! Că de mult timp nu a mai trecut pe la mine... și nu că aș aștepta ceva, dar încă mi-a rămas dorința din copilărie de a găsi ceva dulce în ghete ha! Cred că de la meserie mi se trage... Oricum, îmi place și să fac pe „ Moș Nicolae”. Îmi place, pentru că tot eu mănânc ce dăruiesc haha!

        Revenind, astăzi te dau gata cu cei mai delicioși burgeri făcuți vreodată! I-am făcut pe varianta super picantă, dar poți înlocui chilli cu boia dulce, în funcție de cum mâncați voi. Într-un final, cineva te va pune sigur să mai faci o tură, eu deja mă pregătesc pentru a treia. Dacă te sperie puțin sosul pe care o să-l facem astăzi, te înțeleg, dar mergi pe încredere! Știu că sună ciudat ce vom folosi (o să vezi tu), dar crede-mă că în combinația de astăzi are efect orice ha! Noi încă încercăm să mâncăm ceva mai light, să ne pregătim pentru sărbători, dar se pare că vom începe tot de „luni” treaba, pentru că astăzi, mi-a venit să fac tocmai bugeri....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente chiftele (pt. aprox. 6 burgeri):
  • *eu am pus câte doua chiftele într-un burger și mi-au ieșit 3
  • 700 g carne tocată de vită
  • 3 linguri pesmet
  • mozzarella
  • 1 gălbenuș
  • usturoi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură de muștar
  • sare, piper, curry, chilli, cimbru, pătrunjel uscat, leuștean ușcat
  • Ingrediente ceapă:
  • 2 cepe
  • Sos Teriyaki
  • Sos de Soia
  • Sesame Sauce
  • sare, piper, chilli
  • semințe de susan
  • Ingrediente sos:
  • 3 linguri ketchup
  • 1 lingură zacuscă
  • puțin suc de lămâie
  • piper, cimbru
  • Ingrediente burgeri:
  • eu am folosit 3 chifle, cum am spus și mai sus, dar poți folosi și 6
  • bacon prăjit
  • amestec de verdețuri (spanac, salată, etc.)
  • cașcaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de vita:

 Pentru carne vom pune într-un vas toate ingredientele și le vom amesteca cu mâna. Când formăm chiftelele este important ca, înainte de prăjire, să fie mai late decât chifla, deoarece după prăjire se vor micșora. Întindem o parte din carne în palma unsa cu ulei și punem o felie de mozzarella. Acoperim cu altă bucată de carne și formăm chifla, nu prea groasă, pentru că va fi cruda înăuntru. Punem chiftelele la prăjit.   Pregătim acum ceapa: tăiem felii subțiri cele două cepe și le punem la călit, în puțin ulei, la foc mic. Adăugăm apoi sosurile și condimentele. Gătim ceapa pentru câteva minute, până se înmoaie.  Pentru sos vom amesteca toate ingredientele într-un vas. Tăiem chiftelele în jumătăți. Le punem în tigaia grill, alături de chiflele acoperite cu o felie de brânză Cheddar, pentru 2-3 minute. Asamblăm apoi bugerii, punând chiftelele, salata, ceapa, baconul și sosul, în ce ordine vrei tu. Servim burgerii imediat, fără să pierdem timpul!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

ieri la 15:51

Mancare de  naut  cu spanac si curry in stil asiatic

de Ksenya 5

ieri la 11:42

Cremă de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări

ieri la 10:36

Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

pe 23.05 la 22:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Hamburger umplut