Burger Frantuzesc

de AlexTeacher in Reteta de vedeta, 18 Mar 2016 | 5731 vizualizari

 

Dupa parerea mea, asta-i cel mai gustos burger! Si-o spun in cel mai obiectiv mod cu putinta :))) 

 

INGREDIENTE

    • Piept de rata – 3 buc
    • Raclette fondue – 6 feliute
    • Ceapa rosie – 3 buc
    • Galbiori – 300 g
    • Unt – 25 g
    • Felii Camembert– 4 felii
    • Ulei de masline – 1 lingura
    • Cimbru uscat – ½ lingurita
    • Vin alb demisec – 40 ml
    • Salata creata – 8 frunze
    • Sirop fructe de padure – 4-5 linguri
    • Vin rosu – 50 ml
    • Rosie – 1 buc
    • Chifla de hamburger – 4 buc
    • Galbenus de ou – 2 buc
    • Sare si piper – dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger Frantuzesc:

  • Eliminati grasimea de la 2 piepti de rata – pastrati grasimea de la un singur piept;

  • Taiati-le cuburi;

  • Bagati-le in masina de tocat carne (Ankarsrum) si tocati-le;

  • Amestecati-le cu sare si piper;

  • Taiati feliile de Raclette in bucati egale si inchideti-le in interiorul burgerilor;

  • Pregatiti burgerii pe gratar (se servesc mediu) cca 2-3 min pe fiecare parte si lasati-i la odihnit 5-10 min;

  • Ungeti chiflele cu galbenusul de ou si lasati-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 3-4 minute pana se rumenesc;

  • Puneti ulei de masline si unt in tigaie;

  • Tocati usturoiul marunt;

  • Trageti galbiorii in tigaie cu sare, piper, cimbru si usturoi si stingeti cu vinul alb;

  • Taiati ceapa rosie julien;

  • Caliti-o in putin unt si puneti apa deasupra – lasati-o sa fiarba, iar in momentul in care a scazut apa, turnati siropul peste si dati focul mai mic, lasand-o sa se caramelizeze usor;

  • Asezati carnea pe chifla;

  • Peste aceasta puneti ceapa caramelizata si felia de branza Camembert;

  • Adaugati galbiorii peste, rondelele de rosie si salata creata;

  • Serviti cu cartofi prajiti;

    Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger Frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti "Neatza cu Razvan si Dani"