Buturuga de Craciun

de RuxyRux in Dulciuri, 25 Dec 2016 | 1548 vizualizari

 

O prajitura extraordinara, delicioasa, plina ochi de ciocolata, care an de an sta pe masa noastra de sarbatoare....asa ca daca aveti drum sa ne colindati....poftiti sa o gustati! 
La muuuuulti ani minunati scumpii mei bucatarasi dragalasi si-un Craciun fericit!
Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

Rulada:

  • 225 gr. faina
  • 125 gr. zahar
  • 3 oua si 3 galbenusuri
  • vanilie
  • o lingurita praf de copt

Umplutura:

  • 250 ml frisca lichida
  • coaja rasa de la doua portocale (BIO)
  • 750 gr Nutella( borcanul mare)
  • Decoratiuni pentru Craciun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga de Craciun:

Se separa cele 3 oua si se pun albusurile peste celelalte 3, iar galbenusurile in alt bol.


Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si vanilia, apoi pana obtinem o bezea, se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt.


In tava mare de cuptor tapetata cu foaie de copt se pune compozitia si se niveleaza cu o spatula, apoi se coace la 180 de grade pana trece testul scobitorii ( nu dureaza mult).


Se scoate, se ruleaza cu tot cu foaia de copt si se lasa asa la racit pana preparam crema.


Frisca se mixeaza un minut, apoi se adauga 7 linguri de nutella, pe rand si se omogenizeaza, se adauga si coaja de portocale.


Rulada se desface cu atentie sa nu se rupa si se umple cu o parte din crema.


In crema ramasa se pune restul de nutella, se mixeaza si cu aceasta crema se imbraca prajitura( mai opriti crema in caz ca vreti sa mai reparati daca e nevoie).

Prajitura se da la rece pana a doua zi si se decoreaza dupa dorinta si inspiratie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

RuxyRux 1

08.01.2017, 23:37

Val, multumesc draga mea!

RuxyRux 1

08.01.2017, 23:37

Kytz...multumesc frumos!

GabiCatanoiu 1

15.12.2018, 11:41

Yammi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cuccidati - biscuiti sicilieni pentru Craciun