Buturugă din biscuiţi

de diaconta in Dulciuri, 14 Dec 2014 | 1832 vizualizari

 

Pentru că nu am avut prea mult timp la dispoziţie şi nici n-am vrut să mă complic prea mult,doar acuşi e Crăciunul şi iar vom avea prăjituri,aşa că am făcut doar un desert simplu.
Iniţial am vrut să fac doar un salam de biscuiţi,apoi am zis „ce-ar fi să-l transform într-o buturugă?”.
Zis şi făcut şi acesta este rezultatul.Eu i-am dat un aer mai primvăratic buturugii mele,poate şi din cauza temperaturilor ridicate din aceste zile.

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti populari(sub aceasta denumire îi gasiti la magazin/supermarket)
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 100 g ciocolata 55% cacao
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri miere de albine
  • 80 g margarina Rama mit butter sau unt
  • Visine în sirop – un borcan de 400 ml
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g stafide

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata amaruie 55% cacao
  • 100 g unt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturugă din biscuiţi:

Biscuitii i-am pus în vasul robotului,rupti bucati mari si i-am macinat astfel încât sa ramâna si bucati mai mari.


Visinele le-am scurs de sirop si le-am pus peste biscuiti.


Stafidele înmuiate în apa calduta,le-am scurs si le-am pus peste biscuiti,la fel si miezul de nuca tocat grosier.


Am facut un sirop din lapte,zahar,ciocolata ,margarina si cacao.


Le-am pus toate într-un vas pe foc si le-am adus la punctul de fierbere,am luat de pe foc si am amestecat pâna ce s-a topit ciocolata.


Am lasat siropul sa se raceasca putin.


Am pus si mierea peste biscuti,apoi am turnat siropul câte putin,încorporând toti biscuitii.


S-ar putea sa nu avem nevoie de tot siropul,compozitia nu trebuie sa fie prea lichida.


Compozitia rezultata trebuie sa poata fi adunata într-o masa compacta pentru a forma salamul de biscuiti.


Am rasturnat compozitia pe o folie alimentara pregatita,ajutându-ma de folie am adunat compozitia si am dat forma de salam.


Am strâns capetele si am pus la frigider pentru câteva ore.


Am pregatit glazura.


Ciocolata împreuna cu untul,le-am pus sa se topeasca pe baie de aburi.


Am lasat-o sa se raceasca putin,se va întari destul de repede,asa ca va trebui sa aveti grija sa ramâna destul de moale ca sa puteti lucra cu ea.


Daca s-a întarit puteti s-o mai puneti pe aburi câteva secunde.



Am taiat salamul de biscuti în doua bucati inegale,astfel încât sa pot sa-i dau forma de buturuga,apoi am ornat cu glazura astfel încât sa semene cu scoarta unui copac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Buturugă din biscuiţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

T I M E A 1

16.12.2014, 22:52

ce super e

Panacris 1

17.12.2014, 12:18

Sylvia 1

09.01.2015, 13:16

suuuuuuuuuuuuuuuperb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti de post