Cabana cu bastonase

de Teo in Prajituri, 28 Noi 2009 | 15600 vizualizari

 

este o prajitura mai veche pe care am mancat-o prima data in zona Ardealului....

 

INGREDIENTE

  • BASTONASE
  • 65 g faina (3 linguri rase)
  • 30 g zahar (1 lingura plina)
  • 1/4 pachet praf de copt
  • 1 ou
  • 25 g unt/margarina
  • 1/2 lingura cacao
  • BLATUL
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • CREMA
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri zahar + 150 g
  • 1 pachet margarina pentru prajituri
  • GLAZURA
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingura de ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura apa clocotita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cabana cu bastonase:

BASTONASE

Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se imparte coca in 6 parti egale din care se fac 6 bastonase in lungimea tavii. Se modeleaza cu mana si se coc pe dosul tavii.

BLATUL

Se bat bine ouala cu zaharul, se adauga si faina. Se tapeteaza bine dosul tavii, apoi se asaza compozitia. Se da la cuptor pentru 20 min.Dupace s-a racit se taie in 3 fasii egale pe lungimea tavii.

CREMA

Se pune laptele la fiert, apoi intr-un castron dizolvam budinca cu o cescuta de lapte si se adauga 3 linguri de zahar. Cand laptele clocoteste se adauga budinca dizolvata mestecand continuu ca sa nu faca cocoloase. Dupa 5 min sestinge si se da la rece.Separat se freaca margarina cu 150 g zahar pudra si apoi se adauga cate o lingura din budinca racita si se amesteca energic pana se incorporeaza.

GLAZURA

Se amesteca toate ingredientele si se pune vasul pe baie de aburi.

Pe fasia din mijloc se asaza un strat de crema, apoi se asaza 3 bastonase pe lung, la distanta egala intre ele. Se acopera cu un strat de crema, apoi urmatoarele 2 bastonase astfel incat sa cada intre cele 3 de jos. Se mai pune un strat de crema peste si apoi ultimul bastonas intre cele 2 si ultimul strat de crema.

Se ung cu un strat subtire de crema si celelalte fasii ramase si inchidem prajitura sub forma de casuta pe care le presam usor cu mana ca sa fie bine inchise sus.

Asezam glazura si cernem o ploaie de nuca de cocos/nuca prajita macinata/alune macinate. Se da la frigider si se taie a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Bastonasele trebuie sa fie subtiri.

2

Tava trebuie sa fie bine tapetata ca sa nu curga compozitia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cabana cu bastonase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Caraiman